Tron, TRX
Tron

Tron (TRX) toont veerkracht: Analist voorspelt sterke groei en mogelijke inhaalslag op Solana

In blockchain-termen is Tron (TRX) inmiddels een gevestigde naam. Het project werd in 2018 gelanceerd en kende toen een explosieve start.

Binnen slechts drie maanden na de lancering steeg de waarde van de digitale munt met bijna 8.300% naar een all-time high (ATH) van $0,23, een record dat het sindsdien niet meer heeft weten te overtreffen. Toch ziet crypto-analist Michael Nadeau een veelbelovende toekomst voor Tron en stelt hij dat het project zelfs Solana (SOL) kan voorbijstreven.

Uniek businessmodel als kracht

Volgens analist Nadeau ligt het voordeel van Tron ten opzichte van Solana in het unieke businessmodel, dat zich richt op trustless peer-to-peer (P2P) transacties, vooral in stablecoins zoals Tether (USDT). Dit onderscheidt de munt van Solana, dat zich voornamelijk richt op handel en gedecentraliseerde finance (DeFi) toepassingen.

Tron focust zich vooral op het ondersteunen van echte gebruikers in ontwikkelingslanden, waar de vraag naar stabiele en betrouwbare transacties groot is.

Doorlopende ontwikkeling en dominantie

In de afgelopen zes jaar heeft het ontwikkelteam van Tron consequent gewerkt aan de verbetering van het platform. Dit heeft ertoe geleid dat het momenteel een van de belangrijkste layer 1 (L1) platformen is.

De dominantie van Tron wordt duidelijk in de hoeveelheid Tether (USDT) transacties op het netwerk. Meer dan $61 miljard aan USDT is in omloop op Tron, aanzienlijk meer dan op Ethereum (ETH) en zijn layer 2 (L2) oplossingen. Daarnaast bereikte het volume aan stablecoin-transacties op Tron in september 2024 een indrukwekkende $3,3 biljoen.

Explosieve groei van Tron-memecoin

De toenemende activiteit op het netwerk heeft ook geleid tot opmerkelijke winsten voor handelaren. Zo wist een belegger maar liefst 750 keer zijn inleg terug te verdienen door te investeren in de Tron-memecoin ‘SunWukong’, gebaseerd op het populaire spel Black Myth: Wukong. Met een initiële investering van slechts $1.000 groeide zijn kapitaal uit tot $750.000.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13