Tron TRX symbol. Trade with cryptocurrency, digital and virtual money, banking with mobile phone concept. Business workspace, table top view
Tron

Tron werkt aan Bitcoin Layer-2 oplossing

Tron overweegt om een Bitcoin Layer-2 oplossing te bouwen, die een “wrapped” versie van Tether (USDT) ondersteunt. Daarmee zou het in theorie mogelijk zijn om miljarden dollars aan liquiditeit richting Bitcoin te laten stromen. In februari kondigde Tron-oprichter Justin Sun de roadmap aan voor de Bitcoin Layer-2 oplossing.

Die oplossing zou het mogelijk maken om stablecoins en tokens tussen Tron en Bitcoin te laten bewegen.

Tron gekoppeld aan Bitcoin?

“Deze integratie zou TRON niet alleen direct linken aan Bitcoin, maar ook 55 miljard dollar aan vermogen toegang geven tot het netwerk van Bitcoin. Daarmee zou deze oplossing financiële vitaliteit injecteren in Bitcoin”, zei Justin Sun destijds.

Het idee is dus om een synthetische versie van Tether te ontwikkelen. Tron is momenteel het thuis van ruim 50 miljard dollar aan USDT. “Als het thuis van leidende stablecoins als USDT brengen wij significante liquiditeit en stabiliteit op tafel”, aldus Justin Sun.

Deze integratie moet nieuwe gebruikers naar het ecosysteem van Bitcoin trekken en de toepassingen van het netwerk uitbreiden, met name op het gebied van decentrale financiële applicaties.

Een woordvoerder van Tron geeft aan dat het project in de concept-fase zit, maar dat het “waarschijnlijk” doorgang zal vinden.

Niet alles gaat goed voor Tron

Overigens is het voor Tron niet alleen maar feest op het gebied van stablecoins. Zo werd in februari bekend dat Circle niet langer nieuwe USD Coin (USDC) uitgeeft op de blockchain van Tron.

Al blijft het met ruim 50 miljard dollar aan Tether natuurlijk een gigantische speler op dit gebied. Interessant is dat de woordvoerder van Tron verder aangeeft dat er vanuit de gemeenschap veel vraag was naar decentrale applicaties voor Bitcoin.

We moeten gaan zien wat deze ontwikkelingen Tron kunnen brengen. Vooralsnog staat de token op plek 15 op CoinMarketCap met een koers van 0,1188 dollar en een market cap van ongeveer 10 miljard dollar.

Kan Tron door zijn nieuwe Bitcoin-project een plekje in de top 10 bemachtigen?

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten