Elon Musk
Dogecoin

Trump kiest Elon Musk voor nieuwe D.O.G.E.-commissie: Miljardenbesparingen in zicht?

Tijdens een toespraak bij de Economic Club of New York kondigde voormalig president Donald Trump aan dat hij, mocht hij opnieuw verkozen worden, Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, zal benoemen om een nieuwe overheidscommissie voor efficiëntie te leiden.

Deze commissie zal de financiën en prestaties van de federale overheid grondig onder de loep nemen, met als doel inefficiënties en overmatige uitgaven te elimineren.

Nieuwe D.O.G.E.-commissie voor efficiëntere overheid

Trump verklaarde in zijn toespraak dat het idee voor de commissie van Elon Musk zelf kwam. Ondanks zijn drukke agenda heeft Musk volgens Trump toegezegd de commissie te leiden en een sleutelrol te spelen in de hervorming van de Amerikaanse overheid. “We kunnen niet doorgaan zoals het nu gaat,” benadrukte Trump, en hij voegde toe dat Musk hem zijn “volledige en totale steun” heeft toegezegd.

De commissie, die de naam Department of Government Efficiency (D.O.G.E.) zal dragen, zal aanbevelingen doen voor ingrijpende hervormingen om verspilling en inefficiëntie binnen de overheid tegen te gaan. Musk, die zich op X (voorheen Twitter) al vaker heeft uitgesproken over de noodzaak van zo’n commissie, noemde het project “episch.”

Verwijzing naar Dogecoin zorgt voor opwinding

De afkorting D.O.G.E. voor de nieuwe commissie trok onmiddellijk de aandacht van de Dogecoin-gemeenschap. Musk, die bekend staat als de ‘Dogefather’ vanwege zijn betrokkenheid bij Dogecoin, wekte enthousiasme bij zijn volgers door de keuze voor deze naam. Hoewel de verwijzing naar Dogecoin niet officieel bevestigd is, heeft de naamkeuze geleid tot speculaties over Musk’s mogelijke bedoelingen.

Musk: “Amerika op weg naar faillissement”

Musk heeft in het verleden meerdere keren zijn zorgen uitgesproken over de financiële situatie van de Amerikaanse overheid. Hij waarschuwde dat de huidige overheidsuitgaven het land op “de snelweg naar faillissement” brengen. “Overbesteding door de overheid is de oorzaak van inflatie,” schreef Musk in een van zijn berichten.

Daarnaast liet hij weten dat iedereen die zich sterk verbonden voelt met bepaalde overheidsinstellingen de kans krijgt om zijn stem te laten horen, wat suggereert dat er mogelijk een uitgebreide evaluatie van overheidsdepartementen aanstaande is.

Trumps economisch plan

Musk’s waarschuwingen sluiten aan bij de bredere economische hervormingen die Trump voor ogen heeft. Adviseurs van Trump benadrukken dat de oprichting van de commissie een cruciaal onderdeel is van zijn bredere economische strategie. Deze strategie omvat onder meer belastingverlagingen, hogere importtarieven en het terugdraaien van de Inflation Reduction Act.

Het eerste doel van de commissie is om binnen zes maanden fraude en ongepaste betalingen binnen de overheid te elimineren. Trump hoopt hiermee aanzienlijke besparingen te realiseren voor de Amerikaanse belastingbetaler.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Dogecoin nieuws

Dogecoin (DOGE) staat voor mogelijk explosieve groei in 2025, zegt analist
Het succes van Dogecoin hangt af van Bitcoin
Tesla en Musk vrijgesproken: Rechter verwerpt Dogecoin-rechtszaak van $258 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’