Bitcoin (BTC) in Hand
Bitcoin

Trustless Market lanceert DeFi op Bitcoin

Een groep ontwikkelaars is erin geslaagd om Uniswap’s smart contracts op het Bitcoin netwerk te publiceren. Daarmee hopen zij te profiteren van de opkomst van BRC-20 tokens op het netwerk van Bitcoin en een ecosysteem voor decentrale financiële toepassingen te creëren.

Het gaat om Trustless Market, een protocol dat inmiddels dagelijkse volumes van ruim 500.000 dollar draait en al meer dan 2.000 gebruikers aantrok. Liquiditeitspartners ontvangen 2 procent op iedere swap.

DeFi op Bitcoin?

Het is nog maar de vraag in hoeverre we dit echt als DeFi kunnen bestempelen. De meeste tokens op Bitcoin zijn namelijk memecoins, in plaats van tokens die iets functioneels kunnen in een decentrale applicatie. Maar we kunnen niet ontkennen dat het een leuke start is voor deze tak van sport op Bitcoin.

“We willen Bitcoin zo bruikbaar mogelijk maken. Dat betekent meer dan alleen als digitale valuta. We begonnen met kunst, daarna kunstmatige intelligentie en DeFi is de logische volgende stap”, aldus @punk3700, één van de ontwikkelaars van Trustless Market.

“Het is nog steeds super vroeg. Het voelt een beetje als Uniswap in 2018, maar het is heel leuk”, zo gaat hij verder. De totale markt voor DeFi-toepassingen is op dit moment het gigantische bedrag van 47 miljard dollar waard. Daar komt Bitcoin nog lang niet bij in de buurt.

Nieuwe ontwikkeling

Voordat Trustless Markets zich op Bitcoin stortte was het in principe nog niet mogelijk om DeFi-toepassingen op Bitcoin te gebruiken. In plaats daarvan moesten mensen hun Bitcoin tokeniseren op de blockchain van bijvoorbeeld Ethereum om er iets mee te kunnen in de DeFi-wereld.

Zo kreeg je een synthetische versie van Bitcoin op Ethereum, bijvoorbeeld Wrapped Bitcoin (WBTC), waar je vervolgens mee aan de slag kunt in het DeFi-ecosysteem op Ethereum.

De recente introductie van Bitcoin Recent for Comment tokenstandaard maakt het echter mogelijk om tokens op Bitcoin te bouwen. Wat de laatste maanden voor een explosie van projecten op Bitcoin zorgde.

Er is nog niet echt een project te noemen wat mega is doorgebroken, al beginnen sommige projecten langzaam een indrukwekkende market cap op te bouwen. Op dit moment zijn er 18.266 tokens op Bitcoin gelanceerd en hebben die bij elkaar een market cap van 570 miljoen dollar.

Bitcoin nieuws

Cryptobeurzen betalen Mt. Gox Bitcoins uit, verkoopgolf op komst?
Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen