tucker carlson
Bitcoin

Tucker Carlson: “CIA zit achter creatie Bitcoin”

Hoewel Bitcoin volledig transparant en openbaar is, blijft één groot raadsel onopgelost: wie heeft Bitcoin gecreëerd? Het enige wat we weten, is dat de maker bekend staat onder het pseudoniem “Satoshi Nakamoto.”

Tucker Carlson, de voormalige Fox News-presentator, denkt echter dat dit geen groot mysterie is. Hij is er vrij zeker van dat de CIA achter de creatie van Bitcoin zit.

Wie is Satoshi Nakamoto?

Tijdens een privé-evenement op de Bitcoin-conferentie in Nashville sprak Tucker Carlson uitgebreid over Bitcoin en speculeerde over wie er achter de creatie van het netwerk zit. Carlson beweerde dat de CIA betrokken was bij de oprichting ervan. “Natuurlijk was het de CIA, dat weten we allemaal,” zei Carlson lachend.

Carlson’s theorie is niet nieuw. Op online forums zoals Reddit is het al langer een populair onderwerp dat de CIA betrokken zou zijn bij de creatie van Bitcoin. Hoewel deze verhalen meestal als complottheorieën worden bestempeld, is het een feit dat de CIA al voor de creatie van Bitcoin bezig was met geavanceerde cryptografische technologie. Voormalig CIA-directeur Michael Morell beschouwde blockchain-analyse zelfs als een effectief middel voor criminaliteitsbestrijding en het verzamelen van inlichtingen.

Binnen de Bitcoin-gemeenschap lijkt men te hebben geaccepteerd dat de ware identiteit van Satoshi Nakamoto mogelijk altijd een mysterie zal blijven. Carlson is het hier echter niet mee eens. “Iemand zou die vraag moeten beantwoorden,” zei hij. Voor veel Bitcoin-enthousiastelingen is de identiteit van Nakamoto minder relevant. De code van het netwerk en de blockchain zijn immers volledig transparant en toegankelijk voor iedereen.

Carlson is groot Bitcoin fan

Carlson sprak ook over de toekomst van Bitcoin. Volgens hem moet Bitcoin een groter adoptieprobleem overwinnen om zijn volledige potentieel te bereiken. Het moet niet alleen gezien worden als een waardeopslag, maar ook als een breed geaccepteerd betaalmiddel. Carlson gelooft dat als deze uitdagingen worden aangepakt, hij al zijn bezittingen in Bitcoin zou investeren.

“Ik denk dat Bitcoin de sleutel is om het land waarin ik ben opgegroeid in leven te houden,” zei hij.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13