Twitter Logo HQ
Bitcoin

Twitter ‘down’ op dag dat Jack Dorsey decentraal alternatief lanceert

Het is alsof het toeval ermee speelt, maar duizenden Twitteraars konden vandaag geen berichten bekijken, op dezelfde dag dat Jack Dorsey een decentraal alternatief voor het social mediaplatform lanceert. Dat is met name interessant voor de crypto-industrie, omdat Jack Dorsey bekendstaat als een enorme Bitcoin-maximalist. De kans is groot dat Bluesky, de naam van het nieuwe platform, iets doet met het Lightning Network van Bitcoin.

Problemen bij Twitter

Via de data van Downdetector leren we dat duizenden mensen deelden dat zij geen berichten meer konden zien in de applicatie van Elon Musk. Sinds de miljardair en multi-ondernemer het roer overnam bij Twitter, loopt de boel nog niet echt op rolletjes.

Ongeveer 59 procent van de problemen werden aangekaart door gebruikers van de mobiele applicatie, terwijl 35 procent afkomstig was van mensen die de website van Twitter gebruiken. Vanuit Twitter zelf is er nog geen update gekomen over de problemen die op dit moment voor veel mensen spelen.

De mobiele app van Twitter werkt, maar gebruikers zien geen tweets

Dat er dingen veranderen bij Twitter is duidelijk. Sinds Musk aan het hoofd staat als CEO is het personeelsbestand ingekort van 7.500 tot minder dan 2.000 medewerkers. Onder de ontslagen bevonden zich onder meer productmanagers, datawetenschappers en ingenieurs.

Decentraal alternatief

Terwijl de problemen bij Twitter zich opstapelen en het publiek zich langzaam tegen Elon Musk keert, is er met Bluesky een decentraal alternatief opgestaan. In eerste instantie gaat het overigens om een private beta-fase, waar je alleen met een uitnodiging aan kan deelnemen.

De applicatie van Jack Dorsey staat in de App Store van Apple, maar is dus niet voor iedereen toegankelijk. Het is nog niet duidelijk wanneer de app ook beschikbaar is voor Android-gebruikers, maar dat zal een kwestie van tijd zijn.

Voor de crypto-industrie wordt het vooral interessant om te zien wat Dorsey van plan is met de applicatie op het gebied van Bitcoin. Hem kennende kan het niet anders dan dat gebruikers elkaar straks kunnen betalen met Bitcoin via het Lightning Network.

Het uitvallen van Twitter op de dag dat Bluesky lanceert in de App Store is bijna symbolisch voor de opkomst van decentrale web-applicaties, die de concurrentie met de gecentraliseerde monopolisten moet aangaan. Bluesky is een applicatie waarbij in principe niemand de volledige controle heeft. Het is wel belangrijk om te weten dat Bluesky in principe niet op blockchain-technologie draait.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken