ubereats
Dogecoin, Shiba inu

Uber Eats accepteert Shiba Inu en Dogecoin als betalingsmethode

Crypto fans kunnen vanaf nu eten bestellen bij Uber eats met hun Shiba Inu en Dogecoin tokens. De transacties worden afgewikkeld via BitPay.

Andere cryptocurrencies die door BitPay worden ondersteund, zijn Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, XRP, Dai, Wrapped Bitcoin (WBTC) en een aantal stablecoins.

Betalen met cryptocurrencies

In een blogpost schrijft BitPay dat deze betaalmethode nog wel exclusief is voor BitPay gebruikers. Uber Eats accepteert namelijk nog geen directe cryptocurrency-betalingen. Er zijn echter een aantal andere bezorgbedrijven die al wel cryptomunten accepteren. Denk bijvoorbeeld aan Thuisbezorgd in Nederland en Amerikanen kunnen met crypto betalen bij GrubHub en DoorDash.

Steeds meer bedrijven accepteren cryptocurrencies

De acceptatie van cryptocurrencies als betalingsmethode groeit momenteel hard. Horlogemakers zoals Tag Heuer, Hublot en Breitling accepteren sinds enkele weken ook cryptocurrencies via betalingsverwerker BitPay.

Panini America, een bedrijf dat gespecialiseerd is in sportverzamelobjecten, heeft de aanstaande lancering aangekondigd van zijn crypto-wallet die cryptocurrencies zoals Shiba Inu, Bitcoin en anderen zal ondersteunen in combinatie met BitPay.

Dogecoin en Shiba Inu zien verhoogde netwerkinteractie

Een ander positief teken is een stijging in de netwerkinteractie. Volgens Santiment is de adresactiviteit voor Dogecoin en Shiba Inu namelijk gestegen tot het hoogste punt in zeven weken. Het analysebedrijf schreef het volgende in een tweet op 29 juni:

Dogecoin en Shiba Inu laten elk een opmerkelijke toename in netwerkactiviteit zien. Vooral in de afgelopen 10 dagen hebben DOGE (+32%) en SHIB (+35%) veel terugkerende netwerkinteracties gezien.

Dogecoin nieuws

Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?