Gamer Twitch
Bitcoin

Uit enquête blijkt dat gamers liever Bitcoin verdienen dan NFT’s

Uit een recent onderzoek blijkt dat gamers liever Bitcoin (BTC) zouden willen verdienen in videogames dan NFT’s.

Gamers uit VS onderzocht

In het onderzoek zijn videogamers uit de Verenigde Staten (VS) onderzocht. Zij werden onder andere gevraagd naar hun blootstelling aan crypto en hun gevoelens ten aanzien van blockchain-gaming.

Uit het onderzoek bleek dat circa tweederde (67%) van de respondenten momenteel sneller een gratis game zou spelen dan games die crypto-beloningen bieden. Van de deelnemers aan de enquête gelooft 45% dat het voordelen heeft om gamekarakters en items met andere gamers te kunnen ruilen, terwijl 23% zei dat dit een negatieve impact kan hebben. De overige 32% gaf op dit gebied geen commentaar.

Slechts klein percentage wil NFT’s verdienen

Hiernaast bleek uit het onderzoek dat circa 27% van de respondenten geïnteresseerd is in het verdienen van Bitcoin in games, terwijl slechts 5% geïnteresseerd is in het verdienen van NFT’s. Dit betekent simpelweg dat meer gamers geïnteresseerd zijn in het krijgen van BTC in Play-to-Earn (P2E) games dan in het verkrijgen van NFT’s. Naar verluidt houden 55% van de ondervraagden momenteel crypto vast.

Volgens Ben Cousens, de chief strategy officer van Zeebedee, was een van de hoogtepunten van het onderzoek dat de meeste gamers een positieve of neutrale mening hebben over crypto-beloningen. Afgezien hiervan merkte de directeur op dat de interesse in Bitcoin ook groot was. Cousens legde uit dat:

Ondanks dat het grootste deel van de aandacht van de industrie gericht is op NFT’s, ontdekten we dat Bitcoin opvalt als het meest populaire gedecentraliseerde activum onder gamers in vergelijking met andere cryptocurrencies, waaronder NFT’s.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?