Ripple, xrp
Regulatie, Ripple

Uitspraak in Ripple vs SEC rechtszaak nadert, wat betekent dit voor XRP?

De juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nadert na bijna vier jaar zijn einde. Rechter Analisa Torres zal binnenkort een definitieve uitspraak doen, zoals ze dat ook in juli 2023 deed.

Toen oordeelde ze dat de programmatische verkoop van XRP niet onder de effectenwetgeving valt, wat een gedeeltelijke overwinning voor Ripple betekende. Echter, Ripple werd wel schuldig bevonden aan de verkoop van XRP aan institutionele beleggers, wat wel onder de effectenwetgeving valt.

Momenteel onderhandelen de partijen over een passende boete voor dit laatste punt, en er wordt gespeculeerd dat een uitspraak van rechter Torres nabij is. Hoewel de SEC en Ripple nog geen overeenstemming hebben bereikt, kan een definitieve uitspraak aanzienlijke gevolgen hebben voor de cryptomarkt, Ripple, en XRP.

Wat betekent dit voor XRP?

De definitieve uitspraak van rechter Torres in de zaak tussen Ripple en de SEC zal waarschijnlijk grote invloed hebben op XRP en de bredere cryptomarkt. Een positieve uitspraak kan zorgen voor meer duidelijkheid over de Amerikaanse regelgeving omtrent cryptocurrencies, wat investeerders en bedrijven meer vertrouwen kan geven.

Voor Ripple zou dit niet alleen de uiteindelijke boetes bepalen, maar ook de weg vrijmaken voor verdere groei en uitbreiding van diensten. Het bedrijf heeft de uitbreiding van zijn diensten moeten vertragen vanwege de juridische onzekerheden en XRP werd van veel exchanges verwijderd.

Na een eerdere gedeeltelijke overwinning in juli 2023 werd XRP weer op veel platforms genoteerd, en een gunstige uitspraak zou kunnen leiden tot verdere hernoteringen en nieuwe partnerschappen.

Dit kan op zijn beurt de koers van XRP doen stijgen, mogelijk zelfs tot $1,20, een niveau dat in bijna drie jaar niet is bereikt. Desalniettemin bestaat de kans dat de SEC in beroep gaat, wat de zaak nog jaren kan verlengen en daarmee de toekomst van XRP onzeker houdt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BREAKING: Grayscale lanceert eerste XRP Trust: XRP-koers schiet omhoog
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt
Ripple’s RLUSD stablecoin: Gaat dit de volgende grote XRP koersstijging veroorzaken?
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde