Ripple rechtszaak
Ripple

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli

De juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) sleept zich voort, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat de rechtszaak binnenkort tot een einde zal komen. De exacte datum blijft echter onvoorspelbaar. In deze Ripple (XRP) update zetten we alles op een rijtje.

De Ripple rechtszaak

Vorige week ontstond er plotseling tumult binnen de Ripple-gemeenschap. De SEC had een besloten vergadering gepland, met op de agenda onder andere “Instelling en schikking van administratieve procedures” en “Oplossing van geschillen”.

Op sociale media werd druk gespeculeerd dat de rechtszaak tegen Ripple tijdens deze bijeenkomst besproken zou worden. Toen de vergadering echter werd geannuleerd, laaiden de speculaties alleen maar verder op. Volgens meerdere experts heeft de vergadering, die nu op 25 juli plaatsvindt, echter niets te maken met Ripple. Maar waar rook is, is vuur. Het lijkt steeds duidelijker dat er iets gaande is rondom de uitkomst van de rechtszaak.

Verschillende Amerikaanse advocaten, zoals Fred Rispoli en Jeremy Hogan, speculeren over een spoedige oplossing. Rispoli denkt dat er al deze maand een akkoord kan worden bereikt, terwijl Hogan verwacht dat dit vóór het einde van de zomer zal gebeuren.

Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, sprak vorige week ook over de kwestie. Hij gaf aan dat het proces “zeer binnenkort” kan worden afgerond, maar weigerde te bevestigen of er momenteel onderhandelingen plaatsvinden. Volgens Garlinghouse is er nog één laatste punt dat opgelost moet worden:

“De uitspraak van de rechter is duidelijk. Er is nog één laatste onderdeel over deze beleggingscontracten die aan instellingen zijn verkocht. We verwachten zeer binnenkort een oplossing, maar we kunnen niet precies voorspellen wanneer de rechter daarover zal beslissen.”

XRP koers update

Op het moment van schrijven staat de koers van XRP rond de $0,61, een stijging van ruim 4 procent in de afgelopen 24 uur. Sinds begin deze maand is XRP zelfs al met bijna 50 procent gestegen. De speculaties over een mogelijke afloop van de rechtszaak met de SEC hebben het vertrouwen van investeerders duidelijk doen toenemen. De toekomst van XRP hangt dan ook sterk af van de ontwikkelingen in deze rechtszaak.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?