Dogecoin, doge
Dogecoin

Van meme naar mainstream, het fenomeen Dogecoin

Dogecoin is in 2013 ontwikkeld als grap, maar is inmiddels uitgegroeid tot een project van gigantische proporties. Je kunt je afvragen of het überhaupt nog mogelijk is om iets dat een waarde van meer dan 10 miljard dollar draagt nog als grap te kwalificeren. De hondenmunt heeft het in ieder geval voor elkaar gekregen om een loyale gemeenschap van tokenhouders op te bouwen.

Dogecoin en filantropie

Dogecoin staat binnen de industrie vooral bekend als een sympathiek project. Zo haalde het in 2014 bijvoorbeeld geld op om een Jamaicaans bobsleeteam te sponsoren voor de Olympische Winterspelen van dat jaar. Voor dat project haalde de gemeenschap van Dogecoin 30.000 dollar op om de sporters te steunen.

Sociale media heeft ook een significante rol gespeeld in de populariteit en opkomst van Dogecoin. Twitter, Reddit en TikTok zijn stuk voor stuk hubs voor Dogecoin memes, discussies en investeringstips.

Neem bijvoorbeeld een tweet uit april 2021 van Elon Musk, die ook bekendstaat als een groot liefhebber van Dogecoin. Musk zorgde er met zijn tweet in april 2021 voor dat de koers van Dogecoin compleet door het dak ging. Terwijl hij eigenlijk alleen maar aangaf dat hij Dogecoin de coolste crypto vindt.

Wat moeten we met Dogecoin?

Het is lastig om te zeggen wat we nu precies met munten als Dogecoin aanmoeten. Aan de ene kant is het natuurlijk heel grappig om een muntje met een hondenlogo zo in waarde te zien stijgen. Aan de andere kant straalt het wellicht niet goed af richting de industrie dat een grap als Dogecoin zoveel waarde kan verzamelen.

De opkomst van Dogecoin zorgt er in ieder geval voor dat Elon Musk de industrie veel aandacht blijft geven. Behalve dat zijn bedrijven Tesla en SpaceX stevig investeerden in Bitcoin, is hij op persoonlijk vlak veel bezig met Dogecoin.

Wat de plannen van Musk uiteindelijk zijn met Dogecoin is nu lastig te zeggen. De kans is wel aanwezig dat we het laatste nog niet gezien hebben op het vlak van Dogecoin en Elon Musk.

Dogecoin nieuws

Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’