Ethereum stijgt
Ethereum

VanEck voorspelt Ethereum koers van $154.000

Matthew Sigel, het hoofd van de afdeling digitale assets bij VanEck, is enorm bullish over Ethereum. Volgens hem kan de Ethereum koers op termijn het niveau van 154.000 dollar aantikken. Dat zou een stijging van 4.225% opleveren vanaf de huidige koersen.

Rookt Matthew Sigel de verkeerde dingen of heeft hij een goede onderbouwing voor deze voorspelling?

Alles op de blockchain!

Matthew Sigel deed deze voorspelling bij de Bankless podcast, een platform voor Ethereum-maximalisten. Dit soort extreme voorspellingen voor de Ethereum koers gaan er daar natuurlijk in als zoete koek.

In het meest positieve scenario ziet Sigel dat Ethereum 90% van de markt voor smart contract overneemt, 15% van de totale financiële markten beslaat en dat 50% van de advertentiemarkt op open-source blockchains zit. Verder verwacht hij dat tussen de 20 en 25% van de IT-infrastructuur en kunstmatige intelligentie via openbare blockchains gaat in de toekomst.

Dat zijn nogal uitspraken, die op dit moment nergens op gebaseerd lijken. Waarom zou de advertentiemarkt ineens overgaan op blockchain-technologie? Daar lijken op dit moment geen voordelen aan te zitten voor die markt.

Ook de financiële sector zie ik niet zomaar overstappen op blockchain-technologie. Als je dit soort uitspraken doet, moet je ze ook goed onderbouwen. Nu lijkt het alsof Sigel vooral hype wil creëren rondom Ethereum.

Macro-economische hulp voor Ethereum

Matthew Sigel ziet overal bullish signalen voor Ethereum opduiken. Ook op macro-economisch front is hij extreem positief over Ethereum.

Hij verwacht een toekomst waarin ontwikkelingslanden het fantastisch zullen doen en de Amerikaanse dollar zwaar onder druk komt te staan. Van de Amerikaanse autoriteiten verwacht hij in dat geval de volledige omarming van open-source digitale assets.

In hun rapport van eerder deze maand geeft VanEck een “conservatieve” voorspelling van een Ethereum koers van 22.000 dollar. Dat zou een stijging van 518% betekenen vanaf het huidige koersniveau.

Om het bullish target van ruim 100.000 dollar te bereiken moet Ethereum dus met 4.225% stijgen. Dat lijkt onwaarschijnlijk. Zeker als je bedenkt dat er vandaag de dag nog geen serieuze toepassingen bedacht zijn, die iedereen wil gebruiken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kenden gisteren een dramatische dag – uitstroom van bijna $80 miljoen
Ethereum (ETH) koersanalyse: Cruciale niveaus om in de gaten te houden
Bitcoin ETF’s floreren: $92 miljoen instroom, maar Ethereum blijft achter
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen