Solana
Solana

VanEck ziet Solana als grote concurrent van Ethereum: Kan SOL 50% van ETH’s marktwaarde bereiken?

Vermogensbeheerder VanEck beschouwt Solana (SOL) als een serieuze concurrent van Ethereum (ETH). Dankzij technologische voordelen, zoals snellere transacties en lagere kosten, zou Solana mogelijk binnenkort 50% van de marktwaarde van Ethereum kunnen bereiken.

Technologische voorsprong van Solana

Volgens een rapport van VanEck verwerkt Solana aanzienlijk meer transacties dan Ethereum, namelijk 3.000% meer, en dat tegen een fractie van de kosten. Terwijl Ethereum extra lagen nodig heeft om zijn netwerk te versnellen, doet Solana dit rechtstreeks op de basislaag van zijn blockchain. Dit maakt Solana efficiënter en beter schaalbaar.

Daarnaast heeft Solana een grotere en groeiende gebruikersbasis. Het platform telt 1.300% meer dagelijkse actieve gebruikers dan Ethereum, wat het aantrekkelijker maakt voor ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en DeFi-oplossingen.

Marktwaarde van Solana en Ethereum

Momenteel heeft Solana een marktwaarde van $70,7 miljard en is daarmee de vijfde grootste cryptomunt. Dit is slechts 22% van de marktwaarde van Ethereum, die op $315,1 miljard staat. VanEck wijt dit verschil aan het feit dat Ethereum al langer bestaat en sterke steun geniet van institutionele beleggers.

Toch voorspelt VanEck dat Solana, met verdere technologische verbeteringen en toenemende adoptie, tot 50% van de marktwaarde van Ethereum zou kunnen groeien. De verwachting is dat de prijs van SOL op korte termijn rond de $330 kan uitkomen, wat de marketcap zou verhogen tot $155 miljard.

Uitdagingen voor Solana

Solana staat echter voor enkele uitdagingen. Een belangrijke zorg is de onzekerheid rondom regelgeving in de Verenigde Staten, een cruciale markt voor institutionele beleggers. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft in rechtszaken aangegeven dat SOL mogelijk als een effect kan worden beschouwd, wat de toegang voor Amerikaanse beleggers zou kunnen beperken. Hoewel de SEC onlangs aangaf deze kwalificatie niet verder te zullen nastreven in de zaak tegen Binance, blijven de zorgen bestaan.

Daarnaast heeft Solana in het verleden te kampen gehad met technische problemen, zoals netwerkuitval. Dit roept vragen op over de betrouwbaarheid van het platform op de lange termijn. Het Solana-team werkt echter actief aan verbeteringen, waaronder de nieuwe Firedancer-client, die de stabiliteit van het netwerk moet verhogen.

Korte termijn vooruitzichten

Op korte termijn worden zowel Solana als Ethereum beïnvloed door de aanhoudende marktvolatiliteit. Op dit moment wordt Solana verhandeld voor $157, een stijging van 4,7% in de afgelopen 24 uur. Ethereum noteert op $2.650, een daling van 1,6% in dezelfde periode.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Solana nieuws

Koersanalyse: Solana nadert cruciaal niveau – is een uitbraak naar $310 mogelijk?
Solana introduceert nieuwe Web3-smartphone: de Seeker
Experts verwachten een Solana koers van $200 eind 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen