Cardano Nieuws

Vasil Hard Fork van Cardano gaat laatste fase in

Charles Hoskinson, mede-oprichter van het Cadano-netwerk, heeft laten weten dat er een aanvraag ingediend is voor een hard fork combinator. De aanvraag is naar verluidt al met succes geaccepteerd. Dit houdt in dat de implementatie van de Vasil Hard Fork de laatste fase ingegaan is.

Hard Fork wordt deze maand nog verwacht

Naar verluidt is er nu een geautomatiseerd proces gestart om het Cardano-netwerk te upgraden naar het Vasil-tijdperk. “Er is geen weg meer terug. Het is begonnen” gaf Hoskinson aan. Verwacht wordt dat de hard fork op 22 september officieel live zal gaan.

Enkele van de in totaal veel verbeteringen die met de nieuwe upgrade geleverd worden, zullen om verschillende technische redenen pas op 27 september van kracht gaan, volgens Hoskinson. Hoskinson heeft er tevens bij de community op aangedrongen om te upgraden naar Daedalus 5.0.0, de nieuwste versie van hun crypto-wallet, die enkele opmerkelijke oplossingen bevat.

Ambitieuze upgrade

De Vasil-uprade wordt tot op heden de meest ambitieuze upgrade van het Cardano-netwerk. Het zal enkele punten waaronder de schaalbaarheid van de blockchain drastisch gaan verbeteren. Ook zullen bijvoorbeeld Plutus V2-scripts de slimme contractmogelijkheden van Cardano drastisch verbeteren.

Hoskinson beweert dat de upgrade ‘bijzonder speciaal’ is, omdat deze is vernoemd naar zijn “goede vriend” Vasil Dabov. De Bulgaarse wiskundige, die een actief lid was van de Cardano-gemeenschap, is afgelopen december overleden. Hoskinson zei het volgende: “Ik ben blij dat we zijn nalatenschap voor altijd kunnen vereeuwigen in het Cardano-ecosysteem.”

Volgens Hoskinson is Cardano één van de sterkste cryptocurrencies binnen de huidige crypto-ruimte. Verwacht wordt dan ook dat het project dit jaar zeer sterk zal gaan afsluiten. Dit laatste is uiteraard slechts speculatie.

Cardano nieuws

Charles Hoskinson legt uit waarom de prijs van Cardano blijft dalen Charles Hoskinson legt uit waarom de prijs van Cardano blijft dalen
Charles Hoskinson: “Cardano gaat de wereld veranderen” Charles Hoskinson: “Cardano gaat de wereld veranderen”
De Cardano Vasil Hard Fork is eindelijk live De Cardano Vasil Hard Fork is eindelijk live
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten