Cardano, ADA
Cardano

Vasil Hard Fork van Cardano gaat laatste fase in

Charles Hoskinson, mede-oprichter van het Cadano-netwerk, heeft laten weten dat er een aanvraag ingediend is voor een hard fork combinator. De aanvraag is naar verluidt al met succes geaccepteerd. Dit houdt in dat de implementatie van de Vasil Hard Fork de laatste fase ingegaan is.

Hard Fork wordt deze maand nog verwacht

Naar verluidt is er nu een geautomatiseerd proces gestart om het Cardano-netwerk te upgraden naar het Vasil-tijdperk. “Er is geen weg meer terug. Het is begonnen” gaf Hoskinson aan. Verwacht wordt dat de hard fork op 22 september officieel live zal gaan.

Enkele van de in totaal veel verbeteringen die met de nieuwe upgrade geleverd worden, zullen om verschillende technische redenen pas op 27 september van kracht gaan, volgens Hoskinson. Hoskinson heeft er tevens bij de community op aangedrongen om te upgraden naar Daedalus 5.0.0, de nieuwste versie van hun crypto-wallet, die enkele opmerkelijke oplossingen bevat.

Ambitieuze upgrade

De Vasil-uprade wordt tot op heden de meest ambitieuze upgrade van het Cardano-netwerk. Het zal enkele punten waaronder de schaalbaarheid van de blockchain drastisch gaan verbeteren. Ook zullen bijvoorbeeld Plutus V2-scripts de slimme contractmogelijkheden van Cardano drastisch verbeteren.

Hoskinson beweert dat de upgrade ‘bijzonder speciaal’ is, omdat deze is vernoemd naar zijn “goede vriend” Vasil Dabov. De Bulgaarse wiskundige, die een actief lid was van de Cardano-gemeenschap, is afgelopen december overleden. Hoskinson zei het volgende: “Ik ben blij dat we zijn nalatenschap voor altijd kunnen vereeuwigen in het Cardano-ecosysteem.”

Volgens Hoskinson is Cardano één van de sterkste cryptocurrencies binnen de huidige crypto-ruimte. Verwacht wordt dan ook dat het project dit jaar zeer sterk zal gaan afsluiten. Dit laatste is uiteraard slechts speculatie.

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?