Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

VeChain gaat naar een Proof-of-Authority 2.0 consensusmechanisme

Supply chain trackingnetwerk VeChain heeft zojuist zijn consensusmechanisme geüpgraded. Volgens hen is dit de groenste methode ter wereld om blokkades in de chain te verifiëren.


VeChain komt met upgrade

Dinsdag bereikte VeChain een mijlpaal in zijn zesjarige geschiedenis door zijn VeChainThor mainnet te upgraden naar de eerste fase van het Proof-of-Authority (PoA) 2.0 ‘SURFACE’-consensusalgoritme.

VeChain is een supply chain tracking systeem dat in 2015 is gelanceerd en fysieke tracking combineert met blockchain registratie. PoA en Proof-of-Stake (PoS) verschillen van Proof-of-Work omdat ze geen mining nodig hebben om netwerkconsensus te bereiken. PoA bereikt consensus door de identiteit van gebruikers te verifiëren. Terwijl PoS dit doet door coins in het netwerk uit te zetten.

Het VeChain netwerk werkt met slechts 101 nodes. Minder nodes verminderen de decentralisatie, maar verhogen de snelheid en betrouwbaarheid van het netwerk. Ter vergelijking, de Bitcoin heeft momenteel 13.244 nodes en Ethereum 2.701.

Een bijkomend voordeel is dat PoA minder energie verbruikt en dat het mede hierdoor een zeer lage hoeveelheid koolstof uitstoot. Volgens VeChain zou de nieuwe upgrade ’s werelds “groenste consensus” is om massale acceptatie te stimuleren.


De drie hoofdcomponenten van de upgrade

De upgrade bestaat volgens de officiële aankondiging uit drie hoofdcomponenten. Als eerste heb je de verifieerbare willekeurigheidsfunctie die veilig en willekeurig nodes toewijst om blokken te produceren of transacties te verwerken. Hierdoor worden ze immuun voor corruptie.

De tweede is een door de commissie goedgekeurd proces voor het produceren van blokken. Dit vermindert de kans op netwerkforking aanzienlijk. Forking kan vertragingen veroorzaken en de doorvoer van het netwerk vertragen.

Het derde onderdeel is een passief bevestigingsproces voor de finaliteit van het blok. Dit zorgt ervoor dat nieuwe blokken worden voltooid. Zelfs als alle nodes op het netwerk niet zijn gesynchroniseerd.

De PoA 2.0 SURFACE-upgrade is ook bedoeld om de schaalbaarheid, beveiliging en doorvoer op het VeChainThor hoofdnetwerk significant te verbeteren.

Het team van VeChain legde in de aankondiging tevens uit dat de PoA 2.0 Secure Use-case adaptieve Relively Fork-free Approach of Chain Extension (SURFACE) nodig is om te voldoen aan de eisen van toekomstige blockchain applicaties en de toenemende wereldwijde vraag. Verschillende exchange, waaronder Binance en Crypto.com, ondersteunden de hard fork van VeChain. De native crypto valuta VET is de afgelopen 24 uur met ongeveer 10% gedaald.

Het VeChain project maakte dinsdag ook de verkiezing van de tweede stuurcommissie (SC) bekend. Deze SC is ontworpen om de efficiëntie van de besluitvorming te vergemakkelijken. Daarnaast zorgt de SC voor de eerlijkheid en effectiviteit van de uitvoering voor alle fundamentele zaken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten