Altcoin,

VeChain gaat samenwerken met Australische wijnmaker

Het blockchain platform VeChain is een samenwerking aangegaan met de Australische wijnmaker ‘Penfolds’. Dit om op blockchain gecodeerde wijnflessen te verkopen als onderdeel van een wijn-traceerbaarheids initiatief.


Door blockchain geverifieerde wijn

In een persbericht wordt aangekondigd dat in elke fles genaamd ‘Bin 407’ bevestigd wordt met een gecodeerde N.F.C. chip. Deze chip bevat de productinformatie van de fles op een blockchain, die gelezen kan worden met een speciale chiplezer. Zo kunnen details als de herkomst informatie van de fles worden geverifieerd.

VeChain en Penfold zijn niet de eerste organisaties die een verificatiesysteem voor wijn uitgeven. Zo heeft Ernst & Young aangekondigd dat ze een op Ethereum gebaseerde blockchain oplossing zullen gebruiken om de authenticiteit van Europese wijnen in Azië te verifiëren. Deze oplossing zal worden geïmplementeerd op het platform genaamd Tattoo.

Ook retailgigant Overstock kondigde een overstap naar blockchain aan. Naar verluidt was de overstap bedoeld om wijnfraude te bestrijden, maar in dit geval op een iets andere manier. Overstock wwil namelijk een digitaal handelsplatform voor wijnfutures ontwikkelen. Dit zou moeten resulteren in een veilige toeleveringsketen die wijn verifieert. Overstock CEO M. Byrne zei hierover:

“Zoals elke economie heeft de wijnindustrie moeite om haar systemen op te schalen, parallel met de groeiende eisen van een groeiende wereldmarkt. Daarom willen zullen wij wijnfutures uitgeven waardoor wijnliefhebbers zonder twijfel kunnen weten dat de flessen die ze kopen gevuld zijn met authentieke wijnen.”