Changpeng Zhao (CZ)
Regulatie

Vermogen Changpeng “CZ” Zhao stijgt met $25 miljard in 2023

Changpeng “CZ” Zhao, de voormalig CEO van Binance, is volgens Bloomberg de 35e rijkste persoon op aarde. Door de jaren heen wist CZ een vermogen van 37,2 miljard dollar op te bouwen. Ondanks een jaar dat op persoonlijk niveau niet goed was voor CZ, hij moest immers zijn CEO-positie bij Binance opzeggen in een deal met de Amerikaanse overheid, wist zijn vermogen met 25 miljard dollar te groeien dit jaar.

Wie is de rijkste man op aarde?

De rijkste man op aarde is Dogecoin-liefhebber Elon Musk, die op het moment van schrijven een vermogen van 232 miljard dollar zou bezitten. Dit jaar is het vermogen van Musk met 94,9 miljard dollar toegenomen.

Elon Musk wordt op de hielen gezeten door Bernard Arnault, die het moet doen met een vermogen van 179 miljard dollar. Daarna komt Jeff Bezos van Amazon met een vermogen van 178 miljard dollar.

Satoshi Nakamoto zou (als hij nog leeft) met zijn ruim 1 miljoen Bitcoin een vermogen van 42 miljard dollar bezitten. Als de Bitcoin koers ooit voorbij de 232.000 dollar schiet, dan zou Satoshi in theorie ook Elon Musk passeren als rijkste man op aarde.

Hoe gaaf zou het zijn als de rijkste man op aarde een anoniem persoon is? Dat lijkt op de lange termijn een serieuze mogelijkheid.

Terug naar Changpeng Zhao

Changpeng Zhao is in ieder geval niet de rijkste man op aarde en zal dat waarschijnlijk ook niet worden.

Waarom niet?

Omdat hij het schip bij Binance moest verlaten en hij zich waarschijnlijk meer op de achtergrond zal begeven om een beetje van zijn leven te genieten. Voordat hij daaraan kan beginnen staat hem nog wel een rechtszaak te wachten in de Verenigde Staten.

Op 23 februari 2024 moet hij voor de rechter verschijnen voor een potentiële gevangenisstraf van 18 maanden. Momenteel is hij echter op vrije voeten voor een borgtocht van 175 miljoen dollar.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Amerikaanse staatsschuld bereikt nieuwe hoogte: Toename van $204 miljard in één dag
SWIFT test in 2025 live transacties met tokenized assets en digitale valuta’s
SEC vs Ripple: Mogelijk tegenberoep van Ripple voegt nieuw hoofdstuk toe aan zaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform