Blockchain,, Trending

Verzekeringsmaatschappij Allianz werkt aan blockchain-ecosysteem

De Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz Global Corporate is een blockchain-ecosysteem aan het ontwikkelen. Dit systeem moet naar verluidt grensoverschrijdende verzekeringsbetalingen voor zakelijke klanten eenvoudiger maken.


Op tokens gebaseerd blockchain-ecosysteem

Naar verluidt werkt de verzekeringsmaatschappij aan een op tokens gebaseerd blockchain-systeem voor zijn zakelijke klanten. Volgens een woordvoerder van het bedrijf bevindt het systeem zich momenteel nog in de experimentele fase. Dit geeft aan dat het bedrijf de nodige stappen nog moet maken. De basisinfrastructuur staat echter al; deze is al ontwikkeld en is uitgebreid getest.


Meer onderzoek

Hiernaast is het bedrijf meer onderzoek aan het uitvoeren naar de blockchain-technologie. Dit vanwege het feit dat het een extreem veilige optie is die tevens in dit geval de zakelijke klant kan helpen.


Frictieloze geldoverboekingen

Allianz heeft een nieuw projectteam gecreëerd dat zich richt op het ontwikkelen van een op tokens gebaseerd elektronisch betalingssysteem. Dit systeem moet een frictieloze, transparante en tevens directe geldoverboekingen mogelijk gaan maken.


Grote stappen

Door in deze industrie te stappen maakt de verzekeringsmaatschappij grote stappen. Steeds meer grote bedrijven en namen stappen in de crypto- en blockchain-wereld. Al met al goede tekenen.