crime
Bitcoin

Vier mannen uit Kyiv dwongen investeerder om Bitcoin over te maken voordat ze hem vermoordden

Crypto-investeerders zijn vaker doelwit van criminaliteit, vooral als ze openlijk opscheppen over hun rijkdom. In Kyiv, Oekraïne, heeft de politie vier mannen gearresteerd in verband met de ontvoering en moord op een 29-jarige buitenlandse Bitcoin-investeerder.

Volgens de autoriteiten hadden de verdachten de aanval zorgvuldig gepland en uitgevoerd rond middernacht op 29 juli. Hierbij stalen ze Bitcoin ter waarde van $170.000. Dit heeft de politie van Kyiv bekendgemaakt.

Ontvoerd en vermoord

De vier verdachten, allen Oekraïense mannen tussen de 24 en 29 jaar, hadden de ontvoering volgens de politie van Kyiv zorgvuldig gepland. Getuigen in het gebied waar de ontvoering plaatsvond, hoorden geschreeuw en zagen meerdere personen een man in een auto trekken. Op videobeelden is te zien hoe het slachtoffer wordt aangevallen en in het voertuig wordt gesleept.

Het slachtoffer werd naar een verlaten gebouw gebracht, waar hij werd gedwongen om 2,55 BTC over te maken naar de daders. Helaas eindigde de gruwel voor het slachtoffer hier niet; hij werd vervolgens gewurgd en zijn lichaam werd in een bos begraven.

De politie meldt dat de daders het uiterlijk van hun auto en de nummerplaten hadden veranderd om hun misdaad te verhullen. Na de moord wisten ze de gestolen Bitcoin om te zetten in Amerikaanse dollars en euro’s, die later tijdens hun arrestatie door de politie in beslag werden genomen.

De vier verdachten worden aangeklaagd voor moord, beroving, illegale vrijheidsberoving en het verbergen van een misdaad. Ze riskeren levenslange gevangenisstraffen. Wat het buitenlandse slachtoffer precies in Oekraïne deed, is niet duidelijk, vooral omdat het land momenteel niet als een aantrekkelijke vakantiebestemming wordt beschouwd.

Toename van crypto-gerelateerde misdaden

Crypto-investeerders zijn vaak doelwit van ontvoering en afpersing, vooral als ze via social media pronken met hun succes. De afgelopen jaren zijn er meerdere gevallen geweest van dit soort crypto-gerelateerde misdaden, waaronder een gruwelijke moord op een crypto-miljonair in Argentinië en een vergelijkbaar incident in Bulgarije.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’