vitalik-buterin
Ethereum

Vitalik Buterin staked om veiligheidsredenen maar klein deel van zijn Ethereum

Vitalik Buterin zegt dat hij nog niet klaar is om een groot deel van zijn Ethereum te staken, vanwege de huidige infrastructuur die volgens hem de veiligheid niet compleet waarborgt. In een nieuw interview met de Bankless Podcast, zegt de oprichter van Ethereum dat hij zich nog steeds teveel zorgen maakt om een groot deel van zijn Ethereum op het spel te zetten in de Proof-of-Stake blockchain.

Beveiliging is lastig

Tijdens de aflevering van de Bankless Podcast deelt Buterin dat hij zich er niet goed bij voelt om al zijn Ethereum te staken vanwege het feit dat hij daarmee ook al zijn public keys moet publiceren. Vanuit veiligheidsoverwegingen zou hij dan eerder opteren voor een multi-signature oplossing, maar dat is op Ethereum nog altijd lastig op te zetten.

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, die ook met Buterin werkte aan de eerste stappen van Ethereum, zegt op Twitter dat hij “sprakeloos” is over de uitspraken van de oprichter van Ethereum.

“Ik moet hier een paar keer naar luisteren. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Al onze ADA zit in het Proof-of-Stake netwerk. Dat is hoe het hoort als het over een goed ontworpen Proof-of-Stake protocol gaat”, aldus Hoskinson.

Je zou ook kunnen stellen dat het positief is dat Buterin hier open en eerlijk over durft te zijn. Hij zou hier immers ook over kunnen liegen, wat alles voor hem een stuk eenvoudiger zou maken op de korte termijn. Voor Ethereum is het wellicht een goede zaak dat Buterin de eerlijkheid zelve is.

Over eerlijkheid gesproken

Overigens is dit niet het enige onderwerp waar Buterin open en eerlijk is als het over Ethereum gaat. Niet lang geleden kwamen enkele concurrenten van zijn project namelijk in de problemen door de rechtszaken die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aanspande tegen Coinbase en Binance.

Hierin werden onder andere Solana (SOL) en Polygon (MATIC) als effecten bestempeld. Dat zou kunnen betekenen dat deze tokens van de grote beurzen verdwijnen, omdat het zonder licentie niet legaal is om effecten verhandelbaar te maken.

“De enige uitspraak die ik hierover doe is dat ik me slecht voel over het feit dat Solana en andere projecten op deze manier geraakt worden. Ze verdienen dat niet en als Ethereum ‘wint’ omdat alle andere blockchains van de beurzen worden getrapt, dan is dat geen eervolle overwinning en op de lange termijn wellicht helemaal geen overwinning”, aldus een duidelijke Buterin.

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin onthult cruciale plannen voor de toekomst van Ethereum
Inkomsten Ethereum stakers daalt drastisch: hoe komt dit?
Ethereum ETF gelanceerd in Australië: Wat maakt dit fonds uniek?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk