vitalik-buterin
Altcoin

Vitalik Buterin verkoopt al zijn MakerDAO tokens

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin heeft het momenteel even niet meer op MakerDao (MKR), zo blijkt uit het feit dat hij 500 tokens verkocht afgelopen week. Die 500 tokens droegen op het moment van de verkoop een waarde van ongeveer 580.000 dollar. Men denkt dat Buterin besloot om te verkopen vanwege de potentiële overstap van MKR van Ethereum naar de concurrentie bij Solana.

Portfolio van 407 miljoen dollar

Volgens Arkham, een blockchain-analyseplatform, bezit Vitalik Buterin een totaal crypto-portfolio van 407 miljoen dollar. De 520.000 dollar aan MKR die hij nog had vertegenwoordigde op die manier ongeveer 0,12 procent van zijn totale portfolio.

Ter illustratie: dat zou voor iemand met een portfolio van 100.000 dollar hetzelfde zijn als het verkopen van 120 dollar aan assets.

Het gaat voor Vitalik Buterin dus echt om wisselgeld in dit geval, al zal hij ook beseffen dat dit bedragen zijn waarmee je echt mooie dingen kunt doen voor de wereld. Dat is in ieder geval iets waar Buterin wel om bekendstaat; zijn donaties aan goede doelen.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dit jaar dat Vitalik Buterin op de verkoopknop drukt. Eerder verkocht hij ook al een paar keer een significante hoeveelheid Ethereum. Mogelijk doet hij dit om enkele investeringen in de echte wereld te financieren, bijvoorbeeld de bouw van huizen of het aankopen van aandelen.

Op 21 augustus wist PeckShielAlert bijvoorbeeld deze transactie van Buterin te vangen. Het brein achter Ethereum verstuurde op dat moment ongeveer 600 Ethereum richting Coinbase, dat destijds een waarde van om en nabij de 1 miljoen dollar droeg.

Er bestaat natuurlijk een kans dat hij de munten niet heeft verkocht op Coinbase. Hij zou immers ook kunnen staken. Maar de kans is groot dat Buterin iemand is die dat staken allemaal zelf regelt en dat hij Coinbase wel degelijk gebruikt om te verkopen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Bijna een derde van alle Ethereum (ETH) gestaked: Sterk vertrouwen onder beleggers
Bison lanceert verzekerde Ethereum-staking: Bescherming tegen risico’s in samenwerking met Munich Re
Ethereum-gebruiker betaalt $700.000 aan transactiekosten, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
SEC vs. Ripple tijdlijn: Wéér een gigantisch lange juridische strijd voor XRP in het vooruitzicht
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk