Ethereum (ETH) Cryptocurrency
Ethereum, Exchange

Vitalik Buterin verplaatst 600 ETH naar Coinbase

Op maandag heeft Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, een opmerkelijke zet gedaan door 600 ETH ter waarde van bijna een miljoen dollar over te maken naar de crypto-exchange Coinbase.

Deze stap komt in reactie op de recente scherpe daling van meer dan 10% in de prijs van Ethereum, te midden van een bredere verkoopgolf op de cryptomarkt. Dit heeft analisten en marktexperts bezorgd gemaakt, en zij waarschuwen nu voor een mogelijke massale neergang van Ethereum als het cruciale ondersteuningsniveau niet behouden blijft.

Bijna voor $1 miljoen naar Coinbase

Op 21 augustus heeft een wallet-adres dat is geassocieerd met Vitalik Buterin volgens gegevens van PeckShieldAlert een opvallende overboeking gedaan van 600 ETH, wat neerkomt op bijna 1 miljoen dollar, naar Coinbase.

Het is een bekend patroon dat de verplaatsingen van ETH door zowel Vitalik Buterin als de Ethereum Foundation vaak samenvallen met een neerwaartse druk op de ETH-prijs. Hoewel de precieze reden achter deze recente overdracht onduidelijk blijft, speculeren sommigen over de mogelijkheid van een nieuwe grootschalige verkoop door Vitalik Buterin.

Op dit moment werkt het Ethereum-team na de Shanghai-upgrade aan de Cancun-upgrade, die beoogt accountabstractie, schaalvergroting en opslageffectiviteit te verbeteren.

Ethereum op kritisch punt

Vooraanstaand crypto-analist Ali Martinez voorspelt een aanzienlijke correctie voor de ETH-prijs als deze onder de $1.550 zakt, met een verwachte correctie van 37% tot 45%, waarbij zelfs het risico bestaat dat de prijs terugvalt naar $1.000.

Ethereum staat op een kritisch punt, aangezien de grafiekstructuur aanzienlijk verzwakt is. Een doorbraak onder het prijsbereik van $1.600 – $1.550 zou een abrupte daling van de ETH-prijs kunnen veroorzaken. Bovendien heeft CoinGape Media ook gemeld dat de fundamenten van het Ethereum-netwerk achterblijven. Het maandelijkse gemiddelde van actieve Ethereum ($ETH)-adressen ligt onder het gemiddelde van het jaar, wat duidt op beperkte activiteit op het netwerk. Dit is een algemene indicatie van verminderde gezondheid en gebruik van het netwerk.

De ETH-prijs is de afgelopen 24 uur met slechts 0,5% gestegen en bevindt zich momenteel op $1.670. De laagste en hoogste prijzen in de afgelopen 24 uur waren respectievelijk $1.665 en $1.692. Het handelsvolume is echter in dezelfde periode met 7% afgenomen.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?