Ripple, xrp
Ripple

Volgende stappen in Ripple vs SEC rechtszaak bekend gemaakt

Ripple Labs boekte onlangs de derde overwinning op rij op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) toen ze aankondigde dat de rechtszaak tegen twee bestuursleden werd ingetrokken. Rechter Analisa Torres maakt bekend dat de partijen tot 9 november hebben om gezamenlijk een aantal aspecten te bespreken. 

Op de agenda staan onderwerpen zoals de voorlopige planning en procedure. Beide partijen zullen een gezamenlijk voorstel indienen over hoe ze de zaak willen voortzetten, met name met betrekking tot de boetes die zullen worden opgelegd voor het schenden van regels rondom de verkoop van XRP aan institutionele beleggers. Hoewel rechter Torres op 13 juli oordeelde dat de verkoop van de digitale munt op exchanges niet onder de effectenwet valt, werd de directe verkoop aan institutionele beleggers wel als zodanig aangemerkt. Er zal over een passende boete worden beslist.

Een boete voor Ripple?

Hoewel Ripple meerdere malen succesvol de confrontatie met de SEC is aangegaan, zou het bedrijf toch een aanzienlijke boete kunnen krijgen. Er wordt gespeculeerd dat deze boete voor Ripple op kan lopen tot zo’n $770 miljoen. Het is mogelijk dat er nu discussies en onderhandelingen worden gevoerd over een schikking om de zaak te beëindigen zonder verdere gerechtelijke stappen. Mocht er geen overeenstemming worden bereikt, dan zullen beide partijen waarschijnlijk de volgende stappen in het proces overwegen, zoals mogelijke hoorzittingen en verdere rechtszaken.

SEC beroep tegen Ripple onwaarschijnlijk

Een beroep lijkt voorlopig onwaarschijnlijk. Verschillende juridische experts, zoals advocaat Bill Morgan, schatten de kans dat de SEC succesvol in beroep gaat als minimaal. Morgan uitte zijn positieve visie publiekelijk, wijzend op onvoldoende gronden voor een beroep dat gunstig zou zijn voor Ripple, vooral met betrekking tot de On-Demand Liquidity (ODL) verkopen. Andere juridische analisten, die gebruikmaken van overheidsstatistieken, schatten de kans op een succesvol beroep van de SEC iets hoger, maar nog steeds beperkt tot 14,2%.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Bekende XRP advocaat reageert fel op kritiek ex-SEC voorzitter
Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%