Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Volgens S&P 500 correlatie zou Bitcoin nu $18.000 moeten kosten

Een sterke correlatie met de S&P 500 betekent dat Bitcoin prijs meer in de richting van $18.000 zou moeten zitten. Tenzij de markt daalt, zegt de maker van het stock-to-flow model.


BTC versus S&P 500

Bitcoin zou op dit moment $18.000 moeten kosten of de S&P 500 moet crashen. Dit zei de analist achter het model dat een BTC prijs van $288.000 voorspelt.

In een reeks tweets op 17 juni benadrukte PlanB, de maker van stock-to-flow model, een correlatie tussen de grootste cryptocurrency en de aandelenmarkt.

Volgens PlanB zijn Bitcoin en de S&P 500 beide gecorreleerd en co-geïntegreerd, met een correlatie waarde van 95%. Zo’n grote correlatie suggereert dat Bitcoin extreem gevoelig is voor veranderingen van de aandelenmarkt.

Met het oog op de gebeurtenissen in maart, toen Bitcoin in lijn viel met aandelen en vervolgens herstelde, concludeerde PlanB dat het huidige niveau van de S&P 500 een Bitcoin prijs van $18.000 impliceert. Het enige alternatief is dat de beurs zelf daalt.

“Dit komt overeen met het S2FX model. $288K BTC bij S2F56: het impliceert $4300 S&P”, vervolgt een ander deel van de tweet.

Bitcoin vs. S&P 500 halveringscycli. Bron: Twitter

Wat is het Stock-to-flow model?

Het stock-to-flow voorspelt de prijsprestaties van Bitcoin op basis van het aantal “nieuwe” munten dat in omloop komt in vergelijking met het bestaande aanbod.

Het aanbod van Bitcoin is onveranderlijk, ongeacht hoeveel interesse er is in mining. Hierdoor zegt het stock-to-flow dat tegen 2024, wanneer de volgende halving plaatsvindt, de Bitcoin prijs $288.000 of hoger zal zijn.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


De samenhang is relevanter dan ooit

Hoewel PlanB opmerkte dat de relatie tussen de aandelenmarkt en Bitcoin niets nieuws is, lijkt het relevanter dan ooit. Het kwam in dezelfde week dat Bitcoin opnieuw de neiging toonde om de beweging van aandelen te volgen.

De situatie wordt gecompliceerd door coronavirusgerelateerde maatregelen zoals kwantitatieve versoepeling. Dit drijft de geldhoeveelheid op en stimuleert op deze manier zowel aandelen als Bitcoin, zei hij.

Tegelijkertijd zien de aandelenbeurzen steeds meer ingrepen in de vorm van kunstmatige concurrentie van centrale banken die waardeloze aandelen kopen.

Dit heeft geleid tot vermoedens die suggereren dat de bull run van de afgelopen maanden moet worden gecorrigeerd. Op dit moment blijft de Bitcoin dus nog ver verwijderd van het ‘loskoppelen’ van macro-krachten.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom