Blockchain,

Volvo maakt gebruik van blockchain om conflictvrije kobalt te vinden voor auto’s

Volvo is begonnen aan de productie van elektrische auto’s waarbij het de gebruikte kobalt in kaart heeft gebracht op een blockchain.


Conflictmineralen of kinderarbeid

Volvo neemt deelt vanaf heden mee aan een project om kobalt uit de Deomcratische Rebubliek Congo te monitoren. Dit onder het toezicht van RCS Global. Dit project heeft als doel om te bewijzen dat elektrische voertuigen niet afhankelijk zijn van conlflictmineralen of kinderarbeid.

Naast Volvo zijn er nog een aantal deelnemers, waaronder Ford, IBM, LG en Huayou Cobalt.


Blockchain is deel van de oplossing, maar niet dé oplossing

Volgens de deelnemers is het gebruik maken van deze blockchain echter slechts de start van de oplossing. Zij verwachten dan ook dat er meer moet gebeuren dan alleen een blockchain-systeem opzetten om alles in de industrie op te lossen. Toch is het een eerste goede stap en doen de deelnemers onderzoek naar hoe zo’n blockchain de verantwoording kan verbeteren tussen de verschillende partijen. Zij hopen dan ook dat in de toekomst onnodige problemen kunnen worden vermeden, de verantwoording tussen de partijen zal worden verbeterd en de handhaving van de normen zullen worden verbeterd door een dergelijk systeem.