Polygon, matic
Altcoin

Voormalig Terra projecten zullen migreren naar Polygon ecosysteem

Meer dan 48 verschillende projecten die voorheen op het gevallen Terra netwerk draaiden, hebben in Polygon een nieuw thuis gevonden.

Om dat nieuwe onderkomen te betrekken moeten ze nog wel even migreren. Daarvoor hebben ze nu de handen ineengeslagen en ook bij Polygon ligt de volledige focus op het helpen van deze projecten.

https://twitter.com/Fwiz/status/1545555539299487745

Wat is Polygon?

Voor de mensen die dat niet weten, Polygon is een netwerk dat fungeert als een tweede-laag schaalbaarheidsoplossing voor Ethereum. Onder de projecten die naar Polygon verhuizen bevinden zich onder andere het Lunaverse LUV) Metaverse-platform, de OnePlanet NFT-marktplaats en de Derby Stars speel-om-te-verdienen game.

OnePlanet heeft een belangrijke rol gespeeld om ook andere NFT-projecten te helpen met de migratie naar Polygon. In totaal heeft OnePlanet met Ark*One al 48 NFT-projecten geholpen met de overstap naar Polygon. Wat dat betreft is het niet gek dat ze bij Polygon zo enthousiast zijn om andere projecten te assisteren met de migratie.

Polygon is er tot dusverre een stuk beter in geslaagd om projecten van Terra aan te trekken dan VeChain. Ondanks dat VeChain een aantal zakken met geld heeft klaarstaan om Terra-ontwikkelaars binnen hun ecosysteem te verwelkomen. Alles wijst erop dat we een hoop kunnen verwachten van Polygon de komende jaren.

De val van Terra

De ineenstorting van het Terra-ecosysteem begon in mei nadat de TerraUSD stablecoin de koppeling met de Amerikaanse dollar verloor. Om die koppeling te herstellen werden er vervolgens onmogelijke hoeveelheden LUNA verkocht. Het kwaad was echter al geschied. Zodra een stablecoin zijn koppeling met een fiatmunt verliest is het vertrouwen weg en er is heel veel kapitaal nodig om dat te herstellen.

Uiteindelijk bleken de enorme LUNA dumps niet genoeg om dat vertrouwen te herstellen en ook de Bitcoin-reservepot die Terra had was niet voldoende. De hele boel donderde op spectaculaire wijze ineen, waarmee er voor ongeveer 40 miljard dollar aan vermogen in digitale rook opging. Inmiddels is het netwerk met een 2.0 versie gestart, maar de kans dat we daar ooit nog mooie dingen van zullen zien lijkt klein.

Altcoin nieuws

Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
3 cryptomunten om goedkoop te kopen tijdens de marktdip
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving