Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Het jaar 2022 is zes maanden onderweg en de cryptomarkt heeft al meerdere harde klappen moeten vangen. De hoop op een hervatting van de bull run was tot voor kort groot. Die hoop is met de loop van de tijd echter overgegaan in een nachtmerrie waar geen einde aan lijkt te komen. De hoogtepunten van eind 2021 lijken inmiddels een verre droom.
Het jaar 2021 was het jaar van de definitieve doorbraak voor NFTs. De verwachtingen voor 2022 waren dan ook enorm, maar tot op heden lijkt het tegenovergestelde te gebeuren. Uit een recent onderzoek van DEXterlabs blijkt dat 50 procent van alle NFT-investeerders in het rood staat en ook het handelsvolume is vanaf de piek met 50 procent teruggevallen. Dat lijkt ook te maken te hebben met de problemen bij OpenSea waar hackers het via een bug in de code voor elkaar kregen om NFTs uit het platform te trekken.
De grote gekte die er enige maanden geleden om de bijzondere plaatjes heerste lijkt op dit moment compleet verdwenen. In korte tijd zijn een hoop mensen stinkend rijk geworden, maar een groter deel van de markt is waarschijnlijk geld verloren. Het is nog maar de vraag of de NFT-markt nog de kracht heeft om hiervan terug te komen. De meeste mensen kochten hun NFTs namelijk met het idee daar in korte tijd veel geld mee te verdienen. Dat bleek allemaal te mooi om waar te zijn.
Daarna ging het van kwaad tot erger toen het grote Terra-ecosysteem ineens niet bestand bleek tegen de druk van de markt. De TerraUSD (UST) stablecoin verloor zijn koppeling met de dollar en trok daarmee ook de LUNA token de afgrond in. Met de implosie van het Terra-ecosysteem ging in totaal 40 miljard dollar aan vermogen in rook op. Dat heeft een hoop wetgevers wakker geschud en eraan herinnert dat de industrie strengere regelgeving nodig heeft.
Kort nadat de markt stabiliseerde en het erop leek dat we waren bijgekomen van het Terra-schandaal begon de volgende ellende. Het Amerikaanse leenplatform Celsius heeft blijkbaar teveel hooi op de vork genomen en kampt nu met grote liquiditeitsproblemen. Als laatste redmiddel heeft het platform besloten alle opnames voorlopig te schorsen, waardoor de vermogens van hun klanten vastzitten in het platform.
Als reactie daarop en uiteraard de macro-economische omstandigheden die dramatisch zijn, stortte de Bitcoin koers onder het hoogtepunt van de 2017 bull run door naar een koers van 17.600 dollar. Inmiddels zijn we weer wat opgeleefd, maar het volledige plaatje ziet er momenteel niet goed uit. Verschillende grote cryptofondsen zitten in de problemen en de wereldeconomie wankelt. Het jaar 2022 kan zomaar eens het slechtste jaar in de geschiedenis van de cryptomarkt worden.
Uit onderzoek blijkt dat veel financiële adviseurs open staan voor crypto sinds Donald Trump de verkiezingen heeft gewonnen.
El Salvador vergroot zijn Bitcoin-reserves met 11 BTC ter waarde van $1 miljoen, ondanks kritiek en beperkingen opgelegd door het IMF.
Ontdek waarom Ethereum (ETH) moeite heeft om Bitcoin (BTC) bij te houden. Leer meer over de dalende trend en de gevolgen voor altcoins.
Cryptomarkt en aandelen dalen scherp door stijgende obligatierentes en economische zorgen. Bitcoin en altcoins verliezen fors, technologiebedrijven onder druk.
Volgens Nicholas Merten gaat de Bitcoin koers compleet instorten te komende twee weken. Waarom is hij zo bearish?
Ontdek waarom je meer dan 2.601 XRP nodig hebt om tot de top 10% houders te behoren volgens een expert.