Crypto analist
Altcoin

Waarom altcoins op het punt staan om enorm te stijgen

Een bekende crypto-analist, die onder het pseudoniem Moustache opereert, heeft een positief signaal voor altcoins geïdentificeerd. Hij wijst erop dat de Gaussian Channel is verschoven naar de groene zone, een beweging die algemeen wordt gezien als een bullish indicator voor altcoins zoals Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Binance Coin (BNB).

Wat houdt de Gaussian Channel in?

De Gaussian Channel is een technische analyse indicator die wordt gebruikt om de trend en volatiliteit van een marktprijs te beoordelen. Deze indicator maakt gebruik van de Gaussische filtermethode om prijsfluctuaties te gladstrijken, waardoor de ruis in de prijsdata afneemt en een helder zicht op de heersende trend ontstaat. Handelaren zetten de Gaussian Channel in om trends te onderscheiden, mogelijke steun- en weerstandsniveaus te identificeren, en de marktvolatiliteit beter te begrijpen.

Een verschuiving van de Gaussian Channel van rood naar groen wordt vaak opgevat als een indicatie dat de markt in een opwaartse trend verkeert of dat er een trendwijziging optreedt van dalend (bearish) naar stijgend (bullish). Dit suggereert dat de gemiddelde prijsbewegingen over een bepaalde periode positief zijn, wat wijst op een groeiende koopbelangstelling en een optimistisch sentiment onder de investeerders.

Vooruitzichten altcoinmarkt: Potentie voor parabolische groei

Het optimistische marktsentiment heeft al een aanzienlijke impact gehad op de waarde van altcoins, met een bijna verdubbeling van hun marktkapitalisatie van ongeveer $475 miljard aan het einde van 2022 naar meer dan $910 miljard halverwege februari. Dit wijst op het potentieel voor de marktkapitalisatie om nieuwe hoogten te bereiken in 2024.

De analist suggereert dat de winsten in de nabije toekomst vergelijkbaar kunnen zijn met de spectaculaire stijgingen tijdens de bullmarkten van 2017 en 2021. Voor een steviger bevestiging van deze opwaartse trend zijn echter aanvullende indicatoren nodig. Volgens Moustache zou een doorslaggevende doorbraak boven het huidige weerstandsniveau de weg kunnen vrijmaken voor een aanzienlijke opwaartse beweging. Indien dit scenario zich ontvouwt, zou de altcoinmarkt volgens hem een parabolische rally kunnen ingaan, wat wijst op een zeer sterke en snelle prijsstijging.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Waarom blijven altcoins achter bij Bitcoin?
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden