Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De koers van Bitcoin (BTC) blijft moeite houden om een stabiele opwaartse beweging te maken. Telkens wanneer de digitale munt een stijging lijkt in te zetten, volgt al snel weer een correctie.
Sinds het bereiken van zijn all-time high (ATH) in maart van bijna $74.000, schommelt de BTC-prijs voortdurend tussen de $50.000 en $70.000. Verschillende factoren, waaronder macro-economische ontwikkelingen, spelen een rol bij het uitblijven van een nieuwe rally.
Een belangrijke factor is de onzekerheid rondom aankomende rentebesluiten van centrale banken. Terwijl de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) naar verwachting de rente gaat verlagen, staat de Bank of Japan (BoJ) op het punt de rente te verhogen. Dit kan de druk op Bitcoin vergroten door de invloed op de “yen carry trade.”
Beleggers lenen hierbij goedkoop in yen om te investeren in hoger renderende activa, zoals Bitcoin. Een renteverhoging maakt lenen in yen duurder, wat kan leiden tot het afbouwen van deze posities en daardoor voor verkoopdruk op Bitcoin zorgt.
Daarnaast is er een forse toename van het aantal Bitcoins dat naar exchanges wordt overgezet. Dit creëert extra druk op de markt. BTC-miners, die te maken hebben met dalende inkomsten, kunnen besluiten om grote hoeveelheden van hun Bitcoin-reserves te verkopen om aan hun financiële verplichtingen te voldoen. Aangezien miners aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin in handen hebben, kan dit leiden tot een scherpe daling van de koers.
Tot slot hangt er al geruime tijd een dreiging van een recessie boven de Amerikaanse economie. Peter Thiel stelt dat de VS al in een recessie zou verkeren als de overheid eerder had gestopt met zijn enorme overheidsuitgaven. Volgens Thiel is deze situatie op de lange termijn onhoudbaar. Het begrotingstekort voor 2024 zou oorspronkelijk tussen de $1,5 en $1,6 biljoen liggen, maar ligt inmiddels $400 miljard hoger dan verwacht.
Hoewel een recessie op de korte termijn negatieve gevolgen kan hebben voor de BTC-prijs, kan het op de lange termijn juist een positieve uitwerking hebben. Bitcoin wordt namelijk steeds meer gezien als een bescherming tegen inflatie en geldontwaarding door overheidsbeleid.
De Bitcoin bulls zijn volgens Marcel Pechman helemaal terug. Hij voorziet op korte termijn een koers van 105.000 dollar.
Lees meer over de impact van de inauguratie van Donald Trump op de Bitcoin-markt. Prognoses wijzen op herstel richting $105.000.
Tom Lee voorspelt een Bitcoin-waarde van $250.000 in 2025 dankzij gunstige regelgeving en Trump. Ook Ethereum en altcoins kunnen sterk stijgen.
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
XRP koers bereikt $2,52 na RLUSD-lancering. Analist voorspelt uitbraak naar $5 dankzij Bollinger Bands en bullish flagpatroon.