Crypto crash
Bitcoin

Waarom dalen de crypto koersen vandaag?

De cryptokoersen kleuren vandaag donkerrood. De Bitcoin koers is gedaald naar een dieptepunt van ongeveer $55.600, een niveau dat we sinds 8 augustus niet meer hebben gezien. Ook altcoins hebben het zwaar te verduren: Ethereum heeft vandaag 4,5% van zijn waarde verloren en BNB zelfs 6,5%. Wat is er toch aan de hand met de cryptomarkt vandaag?

Invloed van Nvidia op de cryptomarkt

Deze nieuwe daling wordt grotendeels toegeschreven aan de problemen rond het Amerikaanse technologiebedrijf Nvidia, dat te maken heeft gekregen met een rechtszaak. De waarde van het Nvidia aandeel heeft hieronder te leiden, en dit heeft een direct effect op risicovolle assets zoals Bitcoin (BTC).

Ook de financiële markten voelen de dreun van Nvidia

Niet alleen de crypto koersen worden omlaag getrokken door de problemen van Nvidia; ook de wereldwijde aandelenmarkten en het edelmetaal goud hebben het zwaar te verduren. Goud, dat recent nog een recordhoogte van $2.500 bereikte, verloor 1,3% van zijn waarde.

In Japan daalde de Nikkei 225 zelfs met maar liefst 4,2%. Deze ontwikkelingen hebben de spanning op de cryptomarkt doen toenemen, wat vervolgens leidde tot meer liquidaties en een verhoogde volatiliteit.

Analisten verwachten verdere daling, maar er is hoop

Sommige analisten voorspelden de recente daling al. De bekende analist CrypNuevo gaf aan dat het “vullen” van zogenaamde “candle wicks” – waarbij prijspunten uit eerdere koersbewegingen opnieuw worden getest – nog niet voltooid is. Hij verwacht dat de koers verder kan dalen tot $51.500 voordat er mogelijk een opwaartse correctie plaatsvindt. “We moeten zien of er rond dit niveau een bounce komt; anders gaan we richting $51.5k,” aldus CrypNuevo.

De bekende Nederlandse cryptohandelaar Jelle is echter hoopvol. Hij wijst op de mogelijke vorming van een positieve koersdivergentie, wat een teken kan zijn dat de neerwaartse trend op korte termijn zou kunnen omkeren. Hij merkt op dat de huidige correctie overeenkomt met zijn eerdere verwachtingen en dat dit gebied mogelijk een steunpunt zal vormen voor een nieuwe opwaartse beweging.

Toename van liquidaties en stijgende volatiliteit op de cryptomarkt

Ondertussen is het aantal liquidaties op de cryptomarkt fors toegenomen. In de afgelopen 24 uur werden er voor ongeveer $200 miljoen aan longposities geliquideerd. Dit gebeurt wanneer handelaren posities innemen met geleend geld en, bij een dalende markt, hun posities automatisch worden verkocht om verdere verliezen te voorkomen. Dit zorgt vaak voor extra neerwaartse druk op de koersen.

Volgens gegevens van CoinGlass is de toename in liquidaties geen verrassing, gezien de stijgende volatiliteit op de markt. Het handelsbedrijf QCP Capital meldde dat hun “Volatility Momentum Indicator” geactiveerd is voor zowel Bitcoin als Ethereum, wat aangeeft dat we in een periode van verhoogde volatiliteit zijn beland.

Claim jouw €20 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €20.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt