cardano stijgt
Cardano

Waarom de Cardano koers tot $11 kan stijgen deze Bull Run

Cardano (ADA) heeft het potentieel om aanzienlijk in waarde te stijgen tijdens de aankomende bullmarkt, aldus Dan Gambardello, oprichter van Crypto Capital Venture. In een diepgaande analyse op zijn YouTube-kanaal voorspelt hij dat de prijs van ADA kan stijgen naar $11, wat een indrukwekkende groei van meer dan twintig keer de huidige prijs zou vertegenwoordigen.

Gambardello onderbouwt zijn voorspelling met historische gegevens van deze bekende altcoin en analyseert de prijsbewegingen in relatie tot eerdere Bitcoin (BTC) halveringsevenementen.

Insta banner winactie

Cardano’s huidige prijsprestaties

De koers van ADA vertoont al enige tijd een zijwaartse beweging, schommelend tussen de $0,45 en $0,55 sinds medio januari. Recentelijk, in de afgelopen week, heeft ADA een lichte stijging doorgemaakt, waarbij de waarde klom van $0,48 naar de huidige $0,53, wat neerkomt op een toename van ongeveer 10%. Desondanks ondervindt deze altcoin moeilijkheden om het weerstandsniveau van $0,55 te overstijgen.

Cardano koers kan met 1800% stijgen

Dan Gambardello gelooft dat de momenteel zijdelingse en moeizame prijsbeweging van Cardano (ADA) binnenkort een positieve wending kan nemen. Hij baseert deze verwachting op historische data en heeft geobserveerd dat ADA sterke rally’s laat zien volgend op Bitcoin halveringsevenementen. Indien de geschiedenis zich herhaalt, voorziet Gambardello een indrukwekkende prijsstijging van 1.800% voor ADA, wat de munt op een verwachte waarde van bijna $11 zou brengen.

Een prijsdoel van $11 zou niet alleen een verdrievoudiging betekenen van de vorige recordhoogte van $3,09 in 2021, maar zou Cardano ook een marktkapitalisatie van meer dan $350 miljard geven. Hoewel dit een aanzienlijk bedrag lijkt, beschouwt Gambardello het als haalbaar, vooral in vergelijking met de piekmarktwaarde die Ethereum (ETH) heeft bereikt tijdens zijn hoogtepunt. Dit toont aan dat, hoewel ambitieus, een dergelijke waardering voor Cardano binnen de realm van mogelijkheden ligt.

Bitcoin halving essentieel voor ADA prijsstijging

De vraag rijst: wanneer kunnen we de volgende bull rally van ADA verwachten? Volgens de oprichter vinden bull runs typisch plaats na een Bitcoin halving. Met het volgende Bitcoin halveringsevenement gepland voor april van dit jaar, wijst alles erop dat we mogelijk binnen enkele maanden al aan de vooravond van een nieuwe bull run staan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Snelle groei van Cardano netwerk: Dagelijks 5.500 nieuwe wallets
Cardano onder druk: Crypto analist verwacht verdere prijsdaling
Cardano (ADA) op cruciaal niveau: Is een nieuwe rally aanstaande?
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen