XRPBARD
Ripple

Waarom de XRP koers naar $1.000 kan stijgen als het SWIFT vervangt

De afgelopen maanden heeft de XRP-koers moeite gehad om te stijgen. Met een huidige waarde van $0,53 blijft de digitale munt ver verwijderd van zijn all-time high (ATH) van $3,40, bereikt in 2018.

Toch is de potentie van XRP aanzienlijk, gezien Ripple’s ambitie om de markt voor internationale betalingen te hervormen met een sneller en efficiënter alternatief.

XRP versus SWIFT

De grootste speler in grensoverschrijdende betalingen is momenteel SWIFT. Als Ripple (XRP) een deel van het transactievolume van SWIFT weet over te nemen, zou de prijs van de cryptomunt exponentieel kunnen stijgen. XRP heeft al veel potentieel getoond, voornamelijk vanwege de snelle en kostenefficiënte transacties die worden mogelijk gemaakt door de XRP Ledger (XRPL).

SWIFT verwerkt momenteel dagelijks meer dan $5 biljoen aan transacties, wat neerkomt op maar liefst $1,25 quadriljoen per jaar. Zelfs als XRP slechts een klein deel van dit transactievolume zou verwerken, zou de vraag naar XRP en de marktkapitalisatie van de munt aanzienlijk toenemen.

Prijsvoorspellingen voor XRP

Als XRP erin slaagt om 5-10% van het dagelijkse transactievolume van SWIFT te verwerken, zou de marktkapitalisatie van de cryptovaluta kunnen stijgen naar wel $10 biljoen. Dit zou resulteren in een prijs van honderden dollars per token. In het uiterste geval, waarbij XRP volledig SWIFT zou vervangen, zouden prijzen van $1.000 per token mogelijk zijn, wat neerkomt op een stijging van meer dan 185.000%.

Uitdagingen voor XRP

Om SWIFT daadwerkelijk te vervangen, moet XRP echter eerst een bredere adoptie vinden bij financiële instellingen wereldwijd. Hoewel de XRPL snellere en goedkopere transacties biedt, blijft SWIFT een sterke gevestigde speler met meer dan 11.000 aangesloten instellingen en tientallen jaren aan opgebouwd vertrouwen.

Daarnaast is regelgevende duidelijkheid, vooral in de Verenigde Staten, een belangrijk obstakel. Ripple is nog steeds verwikkeld in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Ripple mede-oprichter Chris Larsen doneert $1 miljoen in XRP aan Kamala Harris’ campagne
Crypto analist: XRP kan naar $60 stijgen door samenwerking met SWIFT-netwerk
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk