Dogecoin, doge
Dogecoin

Waarom Dogecoin Stijgt terwijl de Rest van de Cryptomarkt daalt?

Terwijl de algehele crypto markt een rode dag ervaart schiet de prijs van Dogecoin (DOGE) vandaag flink omhoog. De prijsstijging is het gevolg van positieve nieuws omtrent de adoptie van DOGE in Twitter, dat zal veranderen in X. Elon Musk kondigde vandaag aan dat het merk Twitter zal worden omgedoopt tot X, dit zal gepaard gaan met integratie van verschillende cryptocurrencies waaronder dus DOGE.

De prijs van DOGE is vandaag gestegen met 5,8% ten gevolge van het positieve nieuws dat onder andere door gebruiker Crypto Rover op Twitter werd gedeeld vandaag. De DOGE koers bevond zich vanochtend nog dicht bij de $0,070, een paar uur later is de prijs nu ruim $0,076. Maar waarom worden beleggers zo enthousiast omtrent de integratie van Dogecoin in Twitter, of X zoals het nu gaat heten?

De verwachting is dat via het platform X, dat vele miljoenen gebruikers heeft, veel meer mensen toegang zullen hebben tot cryptocurrencies. Veel potentiële investeerders vinden crypto vooralsnog een lastig product en durven niet zomaar te investeren. Een gevestigde platform waar deze gebruikers al lid van zijn kan de frictie om te investeren enorm reduceren. Dit opent voor een hele groep mensen de mogelijkheid om crypto te kopen en kan de vraag naar DOGE enorm doen stijgen.

De Invloed van Platform X op Dogecoin

Om een beter beeld te krijgen van de mogelijke impact van het omgedoopte social media platform X op Dogecoin vergelijken we het aantal gebruikers. Momenteel zijn er ongeveer 5 miljoen wallets op het Dogecoin netwerk.

Het social media platform heeft een stuk meer gebruikers met bijna 450 miljoen actieve gebruikers per maand. Dit is ongeveer 90x zoveel dan Dogecoin aan adressen heeft op het netwerk, het mag duidelijk zijn de impact van het X platform groot kan zijn op DOGE. Als slechts 0,1% van de gebruikers een wallet aanmaakt op het Dogecoin netwerk ten gevolge van de crypto integratie zorgt dit al voor bijna een verdubbeling in het aantal adressen op het memecoin netwerk met bijna 9,5 miljoen wallets.

Analisten voorspellen al langer DOGE koersstijging

In de afgelopen dagen voorspelden analisten al langer een potentiële koersstijging voor DOGE. Zo gaf Twitter gebruiker Altcoin Sherpa aan dat de memecoin tot wel $0,50 kan stijgen. Een andere populaire cryptoanalist, Kaleo, voorspelt een prijs opmars voor DOGE. Momenteel lijkt de voorspelling van de analist uit te spelen.

Conclusie

De onthulling van social media platform X’s plan om Dogecoin te integreren heeft geleid tot een aanzienlijke prijsstijging van DOGE, ondanks de neerwaartse trend in de algemene cryptomarkt. De verwachting is dat deze integratie, dankzij X’s grote gebruikersbasis, de toegankelijkheid van crypto voor veel potentiële investeerders zal vergroten en de vraag naar DOGE zal stimuleren. Voorspellingen van analisten over een mogelijke koersstijging lijken zich te realiseren.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht DOGE of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: XRP flink in de problemen en dit is waarom
Historische data wijst op sterke ommekeer voor Bitcoin koers in juli
Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’