Coinbase Stocks
Bitcoin

Waarom dumpt Cathie Wood aandelen Coinbase voor Robinhood?

Cathie Wood heeft inmiddels een derde tranche van aandelen in Coinbase verkocht, nadat de koers van het Amerikaanse handelsplatform omhoogschoot als gevolg van de miljardenboete die Binance in de Verenigde Staten kreeg.

Tegelijkertijd koopt Wood aandelen in Robinhood, zelfs nadat bekend is geworden dat de omzetten van het bedrijf daalde in de Verenigde Staten nadat het ruzie kreeg met de wetgevers, waardoor een Europese lancering in de pijpleiding zit voor het populaire handelsplatform. Cathie Wood ziet dus wel potentie in het handelsplatform van CEO Vlad Tenev.

Herverdeling van de ARK Invest portfolios

Het lijkt er vooral op dat ARK Invest probeert om de verhoudingen weer op orde te krijgen in zijn ETF-portfolio’s. In de bovenstaande tweet wijst ETF-expert Eric Balchunas van Bloomberg ook op het feit dat ARK Invest eerder aandelen in de Grayscale Bitcoin Trust verkocht.

Bitcoin is het afgelopen jaar gigantisch gestegen, waardoor het gewicht van de Bitcoin-posities van ARK Invest is toegenomen. Om het risico van de portfolio’s wat te spreiden lijkt de investeringsfirma van Cathie Wood ervoor te kiezen om wat Bitcoin en Bitcoin-gerelateerde aandelen te verkopen en het meer gepijnigde Robinhood terug te kopen.

Het aandeel van Coinbase is met 200 procent gestegen ten opzichte van Robinhood in 2023. Wat dat betreft kan het een goed idee zijn om wat te herbalanseren, al zijn er ook investeerders die er de voorkeur aan geven om hun winnaars te laten rennen.

ARK Invest nog steeds bullish over Bitcoin

De verkopen van ARK Invest betekenen overigens niet dat de investeringsfirma van Cathie Wood minder bullish is over Bitcoin. Eerder voorspelde Cathie Wood een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar, waardoor veel mensen nu raar opkijken van de verkopen van GBTC en Coinbase die de fondsen van Cathie Wood doorvoeren.

In de bovenstaande video stelt Cathie Wood echter dat de nieuwe bullmarkt volgens haar analyse al onderweg is. ZE voorspelt ook dat Bitcoin het op de lange termijn beter zal doen dan de aandelen van Bitcoin-bedrijven.

Hiermee verwijst ze natuurlijk naar partijen als Coinbase, maar ook naar Bitcoin miners.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

BlackRock ziet Bitcoin als wereldwijd monetair alternatief
Benjamin Cowen voorspelt 32% daling van Bitcoin: BTC-koers kan zakken naar $42.000
Standard Chartered: Bitcoin koers onder $60.000 biedt geweldige koopkans
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem