Bitcoin

Waarom Grayscale hoge tarieven hanteert, ondanks een miljardenverlies

De Spot Bitcoin ETF van Grayscale is vanaf het begin degene die miljarden dollars aan Bitcoin verloor. Dat heeft alles te maken met de hoge tarieven die Grayscale hanteert voor klanten van het fonds. In totaal verloor Grayscale al voor 14 miljard dollar aan Bitcoin vanaf 11 januari.

Hoge tarieven zijn het probleem

Jim Bianco, een Wall Street veteraan en de oprichter van Bianco Research, noemt de hoge tarieven “het probleem.”

In een publicatie van 25 maart op Twitter speculeert Bianco dat tenminste 50 procent van de uitstromen bij Grayscale mensen betreft die overstappen op een ETF met lagere managementkosten.

De ETF van Grayscale hanteert een managementfee van 1,5 procent per jaar. Dat is vijfmaal hoger dan het gemiddelde van 0,30 procent van de overige Spot Bitcoin ETFs.

Bianco ziet twee mogelijke redenen voor Grayscale om hun fee op dit niveau te houden. De eerste reden kan de “gok” zijn dat GBTC aandeelhouders het fonds niet zullen verlaten op basis van een onderzoek naar de belasting die het zou kosten voor mensen om over te stappen. Op basis daarvan kunnen ze volgens Bianco geconcludeerd hebben dat het voor veel mensen te duur is om over te stappen.

Op 25 maart had Grayscale nog bijna 24,7 miljard dollar aan Bitcoin in beheer.

Andere reden voor hoge tarieven Grayscale

Een andere reden voor de hoge tarieven van Grayscale kan zijn dat er veel optimisme is over een Bitcoin koers van 100.000 dollar of meer de komende twee jaar.

“Onder dit scenario gokt Graysacle erop dat de Bitcoin koers voldoende blijft stijgen om de waarde van hun assets te laten groeien, waardoor het de meeste uitstromen teniet doet”, zo schrijft Bianco.

Als de Bitcoin koers daalt, dan kan deze strategie weleens desastreus uitpakken, zo is het oordeel van Bianco.

“Ik verwacht dat GBTC een constante bron van verkopen is, totdat het fonds wordt aangehouden door dode mensen; die zijn vergeten dat ze het hebben of vastzitten met gigantische belastingbommen als ze verkopen”, aldus de analist.

Nog 5 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 5 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?