Bitcoin (BTC), US Dollar
Bitcoin

Waarom het de Bitcoin koers niet lukte om boven de $72.000 te komen

Bitcoin wist met 5,9% te stijgen tussen 2 en 5 juni, maar de rally eindigde bij $71.746. De opwaartse koersbeweging werd ondersteund door bijna $1 miljard aan instromen voor de Spot Bitcoin ETFs, wat aangeeft dat institutionele beleggers de digitale munt wel zien zitten op dit moment.

Volgens Marcel Pechman van Cointelegraph zijn er een aantal redenen aan te wijzen voor het falen van een doorbraak van de $72.000 voor Bitcoin.

Succes aandelenmarkt niet alleen positief voor Bitcoin

Marcel Pechman claimt dat we de sterke prestaties van Amerikaanse tech-aandelen in overweging moeten nemen (NVIDIA). Daardoor is de S&P 500 naar een all-time high van 5.342 punten geschoten op 5 juni.

Analisten van UBS verwachten dat de Amerikaanse centrale bank de rente tweemaal gaat verlagen in 2024, wat volgens CNBC een “gezonde context” voor aandelen schept.

“Zelfs als je zegt dat aandelen niet concurreren voor hetzelfde geld als Bitcoin, dan neemt een sterke aandelenmarkt de incentives om naar alternatieve assets te kijken weg.

De pomp van 32% van GameStop (GME), getriggerd door influencers en posts op social media waarin de winsten van Roaring Kitty meer dan $85 miljoen bleken, kunnen de interesse van mensen in crypto ook negatief beïnvloeden.

Kortom, niets houdt Bitcoin in 2024 van een all-time high weg. Hoe langer investeerders comfortabel blijven bij aandelen en obligaties, is er minder incentive om Bitcoin boven de $72.000 te pushen”, aldus Marcel Pechman.

Eerst een daling, dan een stijging?

“BitMEX mede-oprichter Arthur Hayes riep dat het ‘printen van geld’ de meest waarschijnlijke oplossing is voor de bankencrisis”, wat uiteindelijk heel gunstig is voor schaarse assets als Bitcoin.

Volgens Hayes was de bullrun van 43% die Bitcoin meemaakte in maart 2023 voor een groot deel het gevolg van het omgevallen Silicon Valley Bank en Silvergate Bank.

Een vergelijkbaar patroon ziet hij Pechman in 2024 gebeuren. In eerste instantie zorgde dat echter voor een daling van de financiële markten.

Voordat Bitcoin destijds aan een stijging begon in maart 2023, viel de koers eerst naar $19.559. Het laagste niveau in twee manden, zo legt Pechman uit. Om die reden verwacht hij eerst nog een correctie, voordat we gaan stijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken