Bitcoin crash
Bitcoin

Waarom is de Bitcoin koers met 5% gedaald?

De Bitcoin koers maakte in de nacht van maandag op dinsdag een gigantische schuiver van enkele duizenden dollars. Op het moment van schrijven klokt de koers van de digitale munt binnen op 66.630 per munt.

Waarom is de koers met 5 procent gedaald? Wat is er aan de hand? Moeten we ons verdere zorgen maken?

Waarom daalt de Bitcoin koers?

De economische cijfers voor de Amerikaanse economie van gisteren waren prima en bevestigen dat er geen sprake is van een recessie. Ook in China was de economische data gisteren wat positiever.

De activiteit van containerschepen (zwarte lijn) zit in de lift en ook het wereldwijde zakenklimaat begint te stijgen. Er lijkt op dit moment geen gevaar op een recessie.

Bitcoin kan hierdoor onder druk staan, omdat dit de Amerikaanse centrale bank de ruimte geeft om de rentes nog langer op dit verhoogde niveau te houden. De inflatie is immers nog altijd te hoog, terwijl de economie prima presteert. Geen enkele reden voor renteverlagingen.

Uitstroom voor Spot Bitcoin ETFs

Een andere mogelijke verklaring voor de koersdalingen van Bitcoin van vandaag, zit in de Spot Bitcoin ETFs. Die zagen gisteren namelijk weer een uitstroom van 88 miljoen dollar, die vooral het gevolg was van verkopen bij Grayscle.

Grayscale verloor gisteren weer eens voor 303 miljoen dollar aan Bitcoin. Helaas konden de grote jongens bij BlackRock, Fidelity, Bitwise en ARK 21Shares daar niet tegenopboksen.

Grayscale heeft inmiddels nog 329.249 Bitcoin op de balans staan en verkocht er sinds de lancering in januari al 289.971 aan de markt. We moeten het dus nog even met Grayscale doen, maar langzaamaan gaat het de goede kant op.

Helaas moeten we nog voor 22,8 miljard dollar aan Bitcoin opvangen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?