Litecoin Nieuws

Waarom kan Litecoin niet profiteren van de halving-hype?

Litecoin staat binnen de industrie bekend als het kleine broertje van Bitcoin en over een paar maanden is het tijd voor de halving van de munt van bedenker Charlie Lee. Tot nu toe lijkt Litecoin daar nog niet echt van te profiteren. De activiteit op het netwerk valt tegen en ook de vraag naar Litecoin lijkt op dit moment niet heel sterk.

Over de afgelopen week verloor Litecoin ongeveer 4 procent van zijn koerswaarde en begint het zijn momentum te verliezen.

Wat is de halving?

De halving is het moment waarop de bloksubsidie voor de miners van Litecoin halveren. Dit is precies hetzelfde evenement als waar de Bitcoin-gemeenschap altijd zo reikhalzend naar uitkijkt, omdat je vaak ziet dat de Bitcoin koers in navolging van de halving aan een gigantische stijging begint.

Op zich is dat logisch, omdat de halving voor zowel Bitcoin als Litecoin betekent dat de inflatie van de munten halveert. In het geval van Bitcoin staat de halving voor april 2024 op het programma en halveert de blokbeloning voor miners van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok.

Zo komen er dus steeds minder Bitcoin in omloop, tot uiteindelijk het maximum van 21 miljoen eenheden bereikt is. Hetzelfde gaat op voor Litecoin, al gaat het bij die munt wel om andere getallen. Dit jaar lijkt het alleen nog niet helemaal te willen vlotten met de hype rondom Litecoin als gevolg van de halving.

De hype blijft weg

Eerder deze maand deed Litecoin het nog heel goed en zagen we zelfs een opleving in de activiteit op het netwerk. Die hype leek te verklaren door de halving die op het programma staat en langzaam maar zeker dichterbij komt voor de gemeenschap achter de munt.

Vooral in de tweede week van mei was er veel vraag naar Litecoin, maar deze week is de munt weer vooral bearish.

LTC prijsgrafiek

Als we naar de bovenstaande grafiek kijken, dan lijkt het er zelfs op alsof Litecoin onderweg is om een nieuw bezoekje aan zijn stijgende trendlijn te brengen.

We kunnen de prijsactie van Litecoin, die een beetje tegenvalt, ook niet helemaal lostrekken van de rest van de markt. In principe zijn alle munten even door een wat mindere periode gegaan. Ook Bitcoin en Ethereum hebben het momenteel lastig.

Litecoin nieuws

Staat Litecoin op het punt van uitbreken?
De activiteit op het netwerk van Litecoin gaat door het dak
Populaire analist verwacht halving-rally van Litecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen