Welke altcoin stijgt?
Altcoin

Waarom steeg deze Ethereum-token gisteren met 40%?

Ethereum Name Service (ENS) wist deze week door een dalende weerstandslijn te breken waar het al 710 dagen last van had. Als gevolg daarvan schoot de koers van ENS gisteren met 40 procent omhoog. Op de dagelijkse grafiek lijkt er nu echter een rem op de stijgingen te komen, want de Relative Strength Index (RSI) lijkt een lokale top te suggereren.

Grafiek van ENS. Bron: beincrypto.com

ENS breekt eindelijk uit

In januari 2022 viel de ENS koers onder een lange-termijn dalende trendlijn. De dalingen als gevolg van die koersval eindigden uiteindelijk op het niveau van 6,65 dollar in oktober 2023.

Sindsdien is de koers van de munt gigantisch gestegen naar het huidige niveau van 23,40 dollar. Daarmee is de munt vanaf oktober 2023 meer dan 3,5x over de kop gegaan.

Het hoogtepunt van de munt werd gisteren neergezet op 24,96 dollar. Daar kwam ENS echter een horizontale weerstand tegen, zoals die ook duidelijk te zien is in de grafiek.

Op dit moment lijkt de RSI echter oververhit (onderkant grafiek) waardoor een tijdelijke correctie of periode van stilstand niet uit te sluiten valt voor ENS.

Is een ENS koers van 50 dollar mogelijk?

Als je het aan de analisten van beincrypto vraag is een stijging naar het niveau van 50 dollar mogelijk, maar daarvoor moet eerst de weerstand op 40 dollar gebroken worden; zo stellen zij in hun analyse.

Het is nog maar de vraag of dat lukt voor ENS. De markt is op dit moment bullish, maar Bitcoin lijkt tegen een lastige weerstand aan te lopen.

We weten dat het snel kan gaan in deze wereld, dus die weerstand zou vandaag zomaar gebroken kunnen worden. Maar vergeet ook niet dat we maanden van positieve koersactie achter de rug hebben gehad in aanloop naar de lancering van de Spot Bitcoin ETF.

Zodoende is het helemaal niet gek als we nu even op adem moeten komen en de Bitcoin koers een tijdje zijwaarts handelt of zelfs corrigeert.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum Name Service of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Bitcoin ETF’s verliezen opnieuw fortuin, maar Ethereum ETF’s groeien
Slechtste dag ooit voor Ethereum ETF van Fidelity
BlackRock’s Ethereum ETF behaalt mega mijlpaal van $1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales