Elon Musk, Musk
Dogecoin

Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?

Dogecoin (DOGE) maakte donderdag een sprong van meer dan 10%, nadat Tesla-CEO Elon Musk de cryptomunt noemde tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. Musk sprak daar op een evenement georganiseerd door Trump’s America PAC in Folsom.

Het “Musk-effect”

Tijdens de bijeenkomst vroeg een aanwezige aan Musk of hij het hoofd zou willen worden van een “Department of Government Efficiency”. Musk kon het niet laten en reageerde met een knipoog: “Ja, Doge”, wat leidde tot luid applaus van het publiek.

De reactie van Musk zorgde voor een directe stijging van de waarde van Dogecoin, die in de afgelopen 24 uur met ongeveer 10% toenam. Op dit moment staat de DOGE koers op $0,134, met een marktkapitalisatie van $19,3 miljard.

Musk’s speelse opmerking kwam slechts enkele weken nadat Trump een plan presenteerde om de overheid efficiënter te maken, iets waar Musk eerder al zijn steun voor uitsprak. De Dogecoin-gemeenschap interpreteerde zijn uitlating als een nieuwe vorm van endorsement, wat vaak resulteert in een koersstijging van de munt. Hoewel Musk de laatste tijd minder vaak over Dogecoin sprak, heeft hij in het verleden vaker voor vergelijkbare reacties gezorgd.

De enorme invloed van Musk

Elke keer dat Musk Dogecoin noemt, lijkt de koers te reageren met een flinke stijging. Een vergelijkbare piek deed zich voor toen Musk eerder tweette: “D.O.G.E. will fix it” in reactie op een vertraagde SpaceX-lancering in Californië. In de afgelopen zeven dagen is Dogecoin met bijna 25% gestegen, wat het de best presterende crypto maakt binnen de top tien.

Memecoins zoals Dogecoin staan bekend om hun volatiliteit, mede door hun gevoeligheid voor social media-hypes en uitspraken van invloedrijke figuren. Naast Musk heeft ook miljardair en crypto-enthousiasteling Mark Cuban zich uitgesproken over Dogecoin. Hij noemde de munt “vermakelijk maar risicovol” en zei in een interview: “Elke memecoin heeft het potentieel om een valstrik te zijn, maar dat maakt ze juist leuk.”

Nog ver van de all-time high

Ondanks de recente stijging blijft Dogecoin ver verwijderd van zijn all-time high van $0,73 in 2021. Toch blijft de steun voor Dogecoin sterk, en met een marktkapitalisatie van $19,3 miljard is het nog steeds de grootste memecoin. Het ziet ernaar uit dat DOGE voorlopig deze positie blijft behouden.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers stijgt met 14% dankzij massale whale-activiteit
Analisten voorspellen grote prijsbeweging voor Dogecoin: Stijging van 200% in zicht?
Crypto analist voorspelt grote uitbraak voor Dogecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk