Terra, luna
Altcoin

Waarom stijgt de Luna Classic koers ineens met 120 procent?

Luna Classic is deze week bezig aan een indrukwekkende prijsstijging. De prijs is in slechts 7 dagen tijd met meer dan 120 procent gestegen, maar hoe komt dat eigenlijk?

Luna Classic koers begint plotseling te stijgen

Luna Classic (LUNC) is de mislukte oude munt van het Terra-ecosysteem. Deze munt verdween volledig van het wereld toneel toen het Terra ecosysteem instortte en de USDT stablecoin zijn koppeling met de dollar verloor. De LUNA token daalde als gevolg van deze ineenstorting met meer dan 99,99%. Sindsdien is de munt opgesplitst in twee verschillende tokens, namelijk Luna Classic (LUNC) en Luna 2.0 (LUNA).

Sinds dat moment hebben beide tokens eigenlijk geen enkele grote opwaartse beweging of bullish trend gezien. Dit veranderde echter deze week, toen Luna Classic een flinke opwaartse beweging in gang zette.

Wat is de reden van de LUNC koersstijging?

Op het eerste oog lijkt er geen enkele reden aan te wijzen voor de enorme koersstijging, maar er is mogelijk toch een verklaring voor. De @LUNCDAO gemeenschap heeft namelijk 70.000 dollar van hun eigen winsten gebruikt om een percentage van de LUNC munten te burnen.

Bovendien is het mogelijk dat KuCoin’s acceptatie van de nieuwe netwerkupgrade de broodnodige positieve publiciteit heeft gegeven. Hoewel er dus verschillende redenen kunnen zijn voor deze onverwachte stijging, kunnen we er in ieder geval niet om heen dat de prijsstijging enorm is.

LUNC brak aanvankelijk uit van een dalende weerstandslijn op 23 augustus. Dit was het eerste bullish teken sinds het grote dal van 13 mei. Daarna nam de koers aanvankelijk in een zeer geleidelijk tempo toe in waarde, voordat het op 1 september enorm versnelde.

Als de opwaartse beweging doorgaat, zou het dichtstbijzijnde grote weerstandsgebied $0,00042 zijn. Echter, analisten vertellen dat de kans vrij groot is dat de munt eerst zal corrigeren. Daarna zal dan nog maar moeten blijken of Luna Classic zijn opwaartse trend voort kan zetten.

Altcoin nieuws

Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
3 cryptomunten om goedkoop te kopen tijdens de marktdip
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving