NEO
Altcoin

Waarom stijgt de NEO koers plotseling met 81 procent?

De cryptomarkt heeft recentelijk goede prestaties geleverd, waarbij vooral Chinese cryptocurrencies de afgelopen dagen aanzienlijke stijgingen hebben meegemaakt.

Een van de oudste Chinese cryptocurrencies, NEO, boekte de afgelopen week een van de grootste winsten van alle cryptomunten, met een stijging van 81 procent. In het volgende artikel wordt besproken wat NEO is en wat heeft geleid tot deze sterke prestatie van de Chinese cryptomunt.

NEO Koers Newsbit
NEO koers 1 dag per candle – Bron: TradingView

Wat is NEO?

NEO is een cryptocurrency die in 2014 door twee Chinese ontwikkelaars is gelanceerd. Het verwierf vooral bekendheid door de enorme prijsstijgingen in de bull run van 2017. Sindsdien is het project relatief minder populair geworden, maar de ontwikkeling van het netwerk gaat nog steeds door.

De NEO-blockchain wordt gebruikt voor transacties op basis van smart contracts en wordt daarom soms “het Chinese Ethereum” genoemd, hoewel die vergelijking niet helemaal opgaat, zoals we verderop zullen uitleggen. Het doel van het NEO-netwerk en de bijbehorende token is het stimuleren van een slimme economie waarin digitale en efficiënte transacties kunnen plaatsvinden. Het netwerk heeft al aanzienlijke vooruitgang geboekt, en sinds de NEO 3.0-update in 2020 kunnen er gemakkelijk tienduizend transacties per seconde worden verwerkt. Bovendien zijn de kosten van deze transacties altijd verwaarloosbaar laag.

Waarom stijgt de NEO prijs?

Er zijn de afgelopen tijd enkele gebeurtenissen geweest die hebben bijgedragen aan de stijging van de prijs van de Chinese cryptocurrency NEO. Hieronder staan de belangrijkste vermeld.

Hong Kong gaat crypto handel legaliseren

Een van de belangrijkste redenen voor de prijsstijging is de beslissing dat Hong Kong vanaf 1 juni dit jaar de handel in cryptocurrency zal legaliseren. Hierdoor zijn verschillende Chinese cryptocurrencies, waaronder Conflux, Filecoin, NEO, VeChain en Quantum, aanzienlijk gestegen in waarde. Inwoners van Hong Kong kunnen binnenkort volledig legaal crypto’s kopen, verkopen en verhandelen. Sommige analisten voorspellen daarom dat de positieve trend voor Chinese cryptocurrencies nog wel even zal voortduren. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer investeerders zijn begonnen met het opkopen van chinese cryptomunten.

China zet geldprinter aan

Ook het feit dat China de geldprinter weer heeft aangezet en enorme kapitaalinjecties doet in zijn economie lijkt goed nieuws te zijn voor Chinese cryptomunten, zo vertelt een twitter analist. Het zou namelijk kunnen betekenen dat geld door zal druppelen naar Chinese blockchain bedrijven.

https://twitter.com/NoodleofBinance/status/1626839763155324929

Beijing Blockchain Center

Er is nog meer positief nieuws te melden vanuit China. Op 16 februari meldde South China Morning Post namelijk dat China van plan is een nieuw blockchain-onderzoekscentrum te lanceren om de integratie van blockchain in de economie en het dagelijks leven te bevorderen.

De technologie zal een essentieel onderdeel worden van de digitale infrastructuur van China en er moeten daarvoor software, hardware en fundamentele theorieën worden ontwikkeld. Het ministerie van Wetenschap en Technologie heeft het nieuwe onderzoekscentrum goedgekeurd. Deze stap getuigt van het hernieuwde enthousiasme van de regering voor de technologie, ondanks het eerdere verbod.

Conclusie

Het lijkt erop dat China een meer positieve houding aanneemt ten opzichte van cryptocurrencies en blockchain-technologie. Dit kan potentieel leiden tot een crypto-bull run, waarbij vooral Chinese cryptomunten zoals NEO kunnen profiteren.

Altcoin nieuws

Solana gaming studio Mirror World Labs haalt $12 miljoen op in eerste Series A-financiering
Altcoins bloeden hevig, Bitcoin ETF uitstromen de oorzaak?
Crypto analist voorspelt koersstijging van 50 procent voor deze memecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen