Amerika, USA, vS
Bitcoin, Regulatie

Wat als de VS echt 1 miljoen Bitcoin zou kopen?

Er is veel discussie over de mogelijkheid van een strategische Bitcoinreserve voor de Verenigde Staten. Senator Cynthia Lummis, die de Bitcoin Conferentie bijwoonde, is een groot voorstander van dit idee.

Ook Donald Trump lijkt deze optie te overwegen en heeft beloofd geen Amerikaanse Bitcoin-reserves te verkopen als hij president zou worden.

Maar wat zou een strategische Bitcoin-reserve voor de VS precies inhouden? Laten we dat nader bekijken.

Trump overweegt een Bitcoin reserve

Tijdens de jaarlijkse Bitcoin Conferentie in Nashville kondigde Trump aan dat de Verenigde Staten de resterende 200.000 BTC (ter waarde van $14,85 miljard) die door de autoriteiten in beslag zijn genomen, voor onbepaalde tijd zou behouden. Hoewel hij niet expliciet sprak over het creëren van een officiële strategische reserve, suggereert deze stap wel dat Bitcoin een grotere rol zou kunnen gaan spelen binnen de nationale reserves van de VS.

Op dit moment bezit de Verenigde Staten verschillende soorten reserve-assets, waarvan goud de grootste is. De Amerikaanse schatkist bevat maar liefst $608,35 miljard aan goud. Daarnaast heeft de Amerikaanse overheid $166,21 miljard aan speciale trekkingsrechten (SDR) van het IMF en $35,2 miljard aan vreemde valuta, zoals de euro en de yen. In totaal bedragen de Amerikaanse reserves ruim $800 miljard.

1 miljoen Bitcoin

Senator Lummis stelt voor dat de Verenigde Staten 5 procent van alle ooit geminede Bitcoin, oftewel 1 miljoen BTC, als strategische reserve aanhouden. Als dit plan wordt uitgevoerd, zou Bitcoin na goud en SDR de grootste reserve asset van de Verenigde Staten worden.

Een Amerikaanse Bitcoinreserve zou een historische mijlpaal zijn voor Bitcoin. Tien jaar geleden had niemand gedacht dat we vandaag de dag überhaupt over dit idee zouden speculeren. Hoewel de kans klein lijkt dat dit op korte termijn werkelijkheid wordt, bezit de Amerikaanse overheid al een aanzienlijke hoeveelheid BTC.

De momenteel in beslag genomen Bitcoin vertegenwoordigt iets meer dan 2 procent van de totale Amerikaanse reserves en dat is niet niks. De toekomst zal uitwijzen hoe serieus we het idee van Bitcoin als reserve asset voor overheden moeten nemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’