Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Wat is de Bitcoin echt waard?

Institutionele interesse heeft de opkomst van crypto valuta versneld, maar er blijven vragen over de werkelijke waarde van de digitale valuta’s.


Het begin van de Bitcoin

De Bitcoin steeg dit jaar naar nieuwe hoogtepunten. De munt is in minder dan een jaar met meer dan 400% gestegen. Onlangs daalde de BTC koers echter met ongeveer 20% om vervolgens rond een prijs van $36.000 te consolideren.

Toen de munt in 2009 begon als open-source software, was de Bitcoin vrijwel niks waard. Echter wist de digitale valuta in een jaar tijd een waarde van $0,08 te bereiken. Sindsdien is de koers razendsnel gestegen. De totale waarde van alle BTC-tokens samen ligt nu rond de $686 miljard. Daarmee is het zelfs de op 4 na grootste valuta ter wereld.

Bitcoin koersverloop – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Grote winnaars en grote verliezers

Hoewel grote investeerders degene zijn die veel Bitcoins opkopen, werden cryptomunten in de beginperiode vooral gekocht door amateur investeerders. De echte early investors zijn heel rijk geworden met het kopen van Bitcoins. Ook zijn er een aantal pijnlijke verhalen te vertellen over mensen die duizenden BTC-tokens zijn kwijtgeraakt. Er zijn naar schatting namelijk bijna 4 miljoen Bitcoins verloren gegaan. Dit komt doordat hun eigenaar het wachtwoord is vergeten van de wallet waar de tokens opgeslagen waren, of een harde schijf die kapot is gegaan.

1 of 2 miljoen van deze Bitcoins zijn van Satoshi Nakamoto zelf. Zo vertelt Philip Gradwell, analist van Chainalysis, verwijzend naar de maker van de coin wiens identiteit onbekend blijft.


De waarde van een Bitcoin

Hoewel 1 Bitcoin vroeger dus bijna niks waard was, ligt de prijs nu rond de $36.000 en dat kan verder oplopen, zo vertellen analisten van JPMorgan. Ze vertelden onlangs dat een prijs van $146.000 per BTC mogelijk is. Dit zou betekenen dat de digitale munt zal concurreren met goud als beleggingscategorie.

Het feit dat BTC een afdekking is tegen inflatie, in combinatie met de ongereguleerde en gedecentraliseerde aard, zijn de belangrijkste redenen waarom veel investeerders massaal Bitcoins kopen. Zeker in de tijd waarin we leven, waar enorme hoeveelheden euro’s en dollars bijgedrukt worden om de effecten van COVID tegen te gaan, is het interessant om geld te investeren in BTC.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten