Ethereum ETHER
Ethereum

Wat kunnen we verwachten van de Ethereum ETF’s?

Vandaag worden de langverwachte Ethereum ETF’s eindelijk gelanceerd. Sommige analisten voorspellen een enorme toename in vraag, maar het algoritmische handelsbedrijf Wintermute waarschuwt dat dit mogelijk tegen kan vallen.

Verwachtingen bijstellen?

De Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s haalden in hun eerste 100 dagen maar liefst $13,8 miljard op. Dit leidt begrijpelijkerwijs tot vergelijkbare verwachtingen voor de Ethereum ETF’s. Wintermute ziet de introductie van Ether ETF’s echter met enige voorzichtigheid tegemoet.

In een rapport deelt het bedrijf de algemene consensus dat de jaarlijkse instroom voor de Ethereum ETF’s tussen de $4,8 en $6,4 miljard zal liggen. Wintermute zelf is echter minder optimistisch en voorspelt een instroom van slechts $3,2 tot $4 miljard. Dit is aanzienlijk lager dan de schattingen van andere analisten. Maar waar is deze conservatieve voorspelling op gebaseerd?

Waarom zijn de Ethereum ETF’s anders?

De gereserveerde verwachtingen van Wintermute zijn gebaseerd op twee belangrijke factoren. Ten eerste ontbreekt een staking-mechanisme in de ETF’s, wat de aantrekkingskracht van Ethereum als investering vermindert. Staking is een proces waarbij gebruikers hun Ethereum vastzetten in ruil voor beloningen. Het ontbreken hiervan zou investeerders af kunnen schrikken.

Ten tweede vraagt Wintermute zich af wat precies investeerders naar Ethereum zou moeten lokken. Waar Bitcoin zich succesvol heeft gepositioneerd als “digitaal goud,” heeft Ethereum een complexer ecosysteem met diverse toepassingen. Echter, deze brede toepassingen kunnen juist een voordeel zijn.

Binnen het ecosysteem opereert Ethereum niet alleen als een digitale valuta, maar ook als een robuust platform voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en smart contracts. Deze dubbele functionaliteit heeft het potentieel om investeerders aan te trekken die geïnteresseerd zijn in technologische innovaties en de diverse toepassingen van blockchain technologie.

De tijd zal leren hoeveel kapitaal de Ethereum ETF’s daadwerkelijk zullen aantrekken. Wat wel zeker is, is dat de ETF’s een gigantische mijlpaal zijn voor de crypto-industrie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?