Newsbit

Ripple (XRP)

Wat staat Ripple te wachten de komende maand?

Ripple (XRP)

De rechtszaak die de SEC tegen Ripple heeft aangespannen heeft een groot effect gehad op het prijsverloop van de XRP token. Door de juridische problemen verliest Ripple steeds meer grip op de cryptomarkt en dat is goed te zien aan zijn positie op CoinMarketCap. Waar Ripple een tijd geleden nog even Ethereum inhaalde en werd bekroond als grootste altcoin, is het nu teruggezakt tot plek 5. De kans is zelfs groot dat Ripple nog verder terugzakt aangezien de rechtszaak nog altijd boven het hoofd hangt. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van Ripple de komende maand.


Een enorme XRP-koersval

Na de aankondiging van de rechtszaak in december 2020, zakte de XRP prijs snel in elkaar. De prijs daalde namelijk in 1 week tijd van $0,6600 naar een dieptepunt van $0,1688. Dat is een koersdaling van 74 procent. Nadat op 29 december het dieptepunt werd bereikt herstelde de prijs een klein beetje waardoor het nu rond de $0,27 ligt.

De XRP koersval – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Onzekerheid voert de boventoon

De koersval werd niet alleen veroorzaakt door de SEC. De Ripple-token kreeg een extra klap nadat veel crypto exchanges aankondigden de handel in XRP op te schorten. Deze pijnlijke berichten lijken voor nu even opgehouden. Dit zorgt ervoor dat het marktsentiment verdeeld is onder investeerders. Het ene deel verwacht dat XRP voor altijd zal verdwijnen, terwijl de rest van de investeerders juist inzet op een broodnodig herstel.

De onzekerheid zal de komende weken de boventoon voeren. Dit, in combinatie met het feit dat Ripple’s medeoprichter Jed McCaleb enorme aantallen XRP-tokens blijft verkopen, is niet een al te optimistisch gegeven voor XRP investeerders. Echter, mocht Ripple goed uit de rechtszaak komen dan zal de prijs waarschijnlijk flink stijgen.

De toekomst van Ripple hangt nu af van de uitkomst van de eerste voorlopige zitting die op 22 februari door de Southern District Court is gepland. In de tussentijd staat XRP voor een taak om zijn marktpositie te behouden.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top