Newsbit

ethereum (eth)

Wat veroorzaakt de explosieve Ethereum prijsstijging?

ethereum (eth)

Januari staat in het teken van Ethereum. De op een na grootste crypto ter wereld stijgt explosief dit jaar en heeft al een paar keer zijn ‘All Time High’ getest en doorbroken. In dit artikel lees je welke factoren de koersstijging veroorzaken.


Ethereum prijs stijgt in minder dan een maand met 88%

Als we de onderstaande grafiek bekijken, zien we dat de Ethereum prijs op 1 januari nog op $730 stond. Deze is in de afgelopen 25 dagen bijna verdubbeld. De prijsstijging van 88% is enorm. Zeker als je het vergelijkt met de koersstijging van 10% van Bitcoin.

Ethereum prijs schiet omhoog – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Waarom presteert Ethereum zo goed de laatste tijd?

ETH heeft dus vele malen beter gepresteerd dan Bitcoin. Wat is hier aan de hand? Die vraag is makkelijk te beantwoorden. DeFi is terug. De verzamelnaam voor gedecentraliseerde financiering is weer tot leven gekomen. Eigenlijk alle grote DeFi-tokens hebben enorme winsten geboekt.

Zo heeft Aave, een leen- en uitleen protocol, zijn waarde in 1 week tijd met 40% zien stijgen. Ook de governance-token van Uniswap is met 26% gestegen en zelfs Sushi Swap, die die de hoogtepunten en de dieptepunten van de yield farming hype van 2020 belichaamde, is met bijna 10% gestegen.

Dit alles helpt om de Ethereum prijs op te drijven, aangezien deze projecten allemaal de ERC-tokenstandaard van Ethereum gebruiken om nieuwe tokens te maken. Dit heeft ertoe geleid dat institutionele beleggers Ethereum nu bekijken als een andere investering met een enorm potentieel.

Dat investeerders geïnteresseerd zijn in ETH is te zien aan de futures contracten. Deze futures braken vorige week recordhoogten toen er voor $4,5 miljard aan ETH-contracten werden afgesloten.

Ook de handelsvolumes op het ETH-netwerk zijn enorm gestegen. Meer dan $1 biljoen aan transacties liep in 2020 via Ethereum, waarmee het ongeveer gelijk staat aan de volumes van PayPal. Dit is allemaal geweldig nieuws voor de grootste altcoin.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top