gouden bitcoin
Bitcoin

Wat zal de waarde van Bitcoin in 2028 zijn? 

De Bitcoin (BTC) halving van 2024 is nabij. Verwacht wordt dat, tenzij er onvoorziene omstandigheden optreden, de koers van Bitcoin rond deze halving ongeveer $68.000 zal liggen. De volgende halving is gepland voor 2028.

Sommigen analisten delen nu al hun voorspellingen voor de waarde die BTC dan zal hebben. Een van die voorspellingen beweert dat de BTC rond de Bitcoin halving in 2028 op kan zijn gelopen tot bijna $500.000.

De historie geeft antwoord

Sinds de laatste halving in 2020 is de Bitcoin koers met 658 procent gestegen. Als de geschiedenis zich herhaalt, en de koers tot de volgende halving weer met ongeveer 650 procent zal stijgen zou dit de BTC koers op ongeveer $450.000 brengen.

Zo simpel is het echter niet. De Bitcoin koers ondervindt namelijk elke cyclus ‘diminishing return’, ook wel afnemende rendementen. Elke cyclus neemt het totale rendement van de opwaartse impuls af. Zo was de koersstijging in 2012 bijvoorbeeld 12 duizend procent, en in 2017 was dit 5200 procent. 

Tot slot steeg de Bitcoin koers tijdens de vorige cyclus van halving tot halving met 1200 procent. De gemiddelde daling in dit percentage was elke cyclus gemiddeld 45 procent. Dit zou de koersstijging tot de halving in 2028 op ongeveer 360 procent brengen.

Een rally van 360 procent ten opzichte van de huidige koers zou een halving prijs in 2028 betekenen van ongeveer $300.000 per BTC.

De invloed van de Bitcoin ETF’s

Dit is natuurlijk pure speculatie. Zoals we weten zijn gebeurtenissen in het verleden nooit een garantie voor een bepaald verloop van de toekomst. We hebben immers maar een handjevol cycli gehad om mee te werken. Een wiskundige zou zich rot lachen als er prognoses worden gedaan op basis van 3 of 4 data punten.

Daarnaast hebben de Bitcoin ETF’s volgens sommigen het speelveld totaal veranderd. Het bereiken van een all time high gebeurde bijvoorbeeld nog nooit voor een halving. Wellicht dat we alle vergelijkingen met het verleden hierdoor uit het raam kunnen gooien.

Mochten de ETF’s het speelveld dusdanig veranderen zou de eerdergenoemde prijs van $300.000 per BTC in 2028 een conservatieve voorspelling zijn. De tijd zal het leren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving