Bitcoin

Wat zit er achter de koersdaling & stijging van Tesla en Bitcoin?

De prijs van Tesla aandelen en de koers van de Bitcoin laten gisteren en vandaag een sterk herstel zien na een scherpe correctie.

Gisteren, 9 september, steeg de prijs van een Tesla aandeel met 10,92% na eerder op de dag een duik van 21% mee te hebben gemaakt. Toevallig is de prijs van de Bitcoin de afgelopen 24 uur ook met bijna 5% gestegen na een grote crash mee te hebben gemaakt.

Tesla koers herstelt – Bron: Tradingview

In de afgelopen dagen is de correlatie tussen Bitcoin en aandelen dus weer toegenomen. Gegevens van Skew laten zien dat de correlatie van 1 maand tussen Bitcoin en de S&P 500 is gestegen van 18% naar ongeveer 55%.


Wat zit er achter de volatiliteit van Tesla en Bitcoin?

De prijs van Tesla is waarschijnlijk gedaald om twee belangrijke redenen. Ten eerste verwachtten veel beleggers dat het aandeel zou worden opgenomen in de nieuwste S&P 500-indexversie. Ten tweede corrigeerde de hele Amerikaanse aandelenmarkt nadat de technologieaandelen kelderden.

Volgens een analist, daalde het aandeel Tesla bijzonder hard omdat de prijs de verwachtingen weerspiegelde van een opname in de S&P 500. Toen de notering niet plaatsvond, veroorzaakte dit een enorme uitverkoop.

Maar of de S&P 500 afwijzing de belangrijkste katalysator was voor de correctie op korte termijn van het aandeel, is onduidelijk.

De Nasdaq corrigeerde namelijk scherp na waarschuwingen over een groeiende kloof tussen technologieaandelen en fundamentals. De index daalde met meer dan 4% op 8 september toen de Financial Times meldde dat SoftBank de Nasdaq-whale was die de markten omhoog duwde met een optie-inzet van $4 miljard.

Toen de Amerikaanse aandelenmarkt begon te dalen, zakten de aandelen van Tesla direct in. De correctie van Tesla-aandelen was zo sterk dat het nettovermogen van CEO Elon Musk met $16,3 miljard crashte.

De Bitcoin prijs maakte een soort gelijke trend mee. Dit komt vanwege een toename van de correlatie tussen de Bitcoin en de S&P500. Volgens gegevens van Skew is de correlatie tussen Bitcoin en Amerikaanse aandelen nu veel hoger dan voor de COVID-19 pandemie.

In de afgelopen 24 uur, na de gelijktijdige correctie en het herstel van Bitcoin en tech-aandelen, is de correlatie sterk gestegen.

Correlatie BTC en S&P500 – Bron: Skew

De correlatie en de gelijktijdige rally van Tesla aandelen en de Bitcoin laat dus zien dat de hele financiële markt nog steeds kwetsbaar is, vijf maanden na de door pandemie veroorzaakte crash. Daarnaast kan de correlatie suggereren dat investeerders Bitcoin steeds meer als een tech-aandeel beginnen te beschouwen. Wanneer Tesla dus wel toegevoegd wordt aan de S&P500 zou dat wel eens goed nieuws kunnen zijn voor de Bitcoin prijs.

 

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen