Bitcoin rood
Bitcoin

Wereld kan in oorlog zijn wanneer Bitcoin $288k waard is

De wereld zal een ‘slechte plek’ kunnen zijn als de Bitcoin voorspelling van de stock-to-flow maker PlanB uitkomt. Hij verwacht dat de Bitcoin prijs tot $288.000 kan stijgen, maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Mensen en overheden zullen met elkaar vechten voor Bitcoins, waarschuwt hij.

De bedenker van het bekende prijsmodel vertelt zelfs van de radar te verdwijnen wanneer zijn voorspellingen uitkomen. Dit vertelt hij in de ‘Livera-podcast‘.


De donkere kant van een enore koersstijging

De nieuwste versie van het stock-to-flow model werd vorige week uitgebracht. In dit model werd de Bitcoin prijs vijf keer zo hoog geschat in vergelijking met de vorige versie.

Dat is positief voor Bitcoin investeerders zou je denken. Echter vertelt PlanB dat er een donkere kant zal zijn wanneer de Bitcoin prijs zo enorm zal stijgen. “Ik zal van de radar verdwijnen als het model klopt, want als het model klopt is, zal het geen mooi plaatje zijn”, zei hij.

Het zal smerig zijn, het zal misschien zelfs oorlog zijn – mensen hebben Bitcoins, sommige mensen hebben geen Bitcoins, sommige landen hebben Bitcoins, sommige hebben geen Bitcoins. De Amerikaanse dollar zal zijn status verliezen, het zal geopolitiek zijn, het zal militair zijn.

Stock-to-flow model – bron: PlanB / Digitalik

Wat als het stock-to-flow model niet klopt?

Er bestaat natuurlijk een kans dat het model niet uitkomt. Sommigen vertellen dat analist PlanB dan van het toneel zal verdwijnen, maar de analist vertelt dat hij aanwezig zal blijven in de cryptowereld. Hij zal dan op zoek gaan naar een beter model

“Als mijn model niet uitkomt blijf ik aanwezig in de cryptowereld, want we hebben een ander model nodig ”, vertelt hij.

Er zijn veel bekende critici die het stock-to-flow model minachten, denk bijvoorbeeld aan de oprichter van Ethereum genaamd Vitalik Buterin.

PlanB vertelt echter dat degenen die het model in diskrediet proberen te brengen, geen bewijs of een alternatieve theorie hebben geleverd die aantoonbaar juist is. Over 2 dagen vindt de derde Bitcoin halving plaats. Dit is een belangrijke mijlpaal in het stock-to-flow model. De vraag is nu of de halving inderdaad voor een enorme prijsstijging gaat zorgen.

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?